Site icon NewsIT

Η Μελάνια Τραμπ τα «πήρε χοντρά» για να μιλήσει σε ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση – «Ηθικά αμφισβητήσιμη» η εξαψήφια αμοιβή της

24.09.2024 | 18:01
Η Μελάνια Τραμπ τα «πήρε χοντρά» για να μιλήσει σε ΛΟΑΤΚΙ οργάνωση – «Ηθικά αμφισβητήσιμη» η εξαψήφια αμοιβή της

Η Μελάνια Τραμπ είναι ακριβοθώρητη, αλλά η πρώην Πρώτη Κυρία των ΗΠΑ, αποφάσισε να σηκώσει τον πολύτιμο εαυτό της από τον καναπέ και να συνεισφέρει τα μέγιστα στην προεκλογική μάχη που δίνει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Η Μελάνια Τραμπ, πράγματι δεν έχει εμφανιστεί σχεδόν καθόλου στην προεκλογική εκστρατεία που δίνει ο Ντόναλντ Τραμπ. Και τη φορά που το έκανε, έλαβε εξαψήφια αμοιβή – μια άκρως ασυνήθιστη κίνηση για τη σύζυγο ενός υποψηφίου.

Η πρώην Πρώτη Κυρία, όπως γράφει το CNN, φέτος μίλησε σε δύο πολιτικούς εράνους και έλαβε το ποσό των 237.500 δολαρίων. 

«Αποτελεί πραγματικό μυστήριο ποιος πραγματικά έκοψε την επιταγή», γράφει το CNN. Ο Charles Moran, πρόεδρος της Log Cabin Republicans – της οργάνωσης που τάσσεται υπέρ των συντηρητικών ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων-, δήλωσε στο CNN νωρίτερα αυτό το μήνα ότι η ομάδα δεν έβαλε τα χρήματα για την ομιλία της Τραμπ.

Οι ειδικοί σε θέματα χρηματοδότησης προεκλογικών εκστρατειών και κυβερνητικής δεοντολογίας, λένε ότι η αμοιβή σε σύζυγο υποψηφίου σε προεκλογική περίοδο είναι ασυνήθιστη, ηθικά αμφισβητήσιμη και θα πρέπει, τουλάχιστον, να καταγράφεται σε επίσημα έγγραφα.

Εάν η οργάνωση δεν έκανε στην πραγματικότητα την πληρωμή στη Μελάνια Τραμπ, τότε τίθεται υπό αμφιβόλω το πόθεν έσχες του πρώην προέδρου καθώς προσκρούει στους κανόνες δεοντολογίας, διότι θα έπρεπε να αναφέρει τον χορηγό που πλήρωσε τη Μελάνια Τραμπ και όχι μόνο το πού μίλησε, δήλωσε η Virginia Canter, επικεφαλής σύμβουλος δεοντολογίας της οργάνωσης Citizens for Responsibility and Ethics.

Σύμφωνα με τα αρχεία δείχνουν, Μελάνια Τραμπ έλαβε επίσης 250.000 δολάρια για εκδήλωση του Log Cabin τον Δεκέμβριο του 2022, μία από τις τρεις πληρωμές ύψους 250.000 δολαρίων και άνω που έλαβε για ομιλία εκείνον τον μήνα, αμέσως μετά την ανακοίνωση του πρώην προέδρου ότι θα διεκδικούσε την επανεκλογή του. 

Η Μελάνια έλαβε το ποσό των 155.000 δολαρίων, για μια ομιλία που έδωσε στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα τον Δεκέμβριο του 2021, πριν ο Τραμπ είναι υποψήφιος.

«Ήταν τόσο αποσυνδεδεμένη από αυτή την εκστρατεία και τόσο απούσα που θα μπορούσα να τη δω να λέει: “Αν πρόκειται να αφιερώσω το χρόνο μου, θα πληρωθώ γι’ αυτό”», δήλωσε η Στέφανι Γκρίσαμ, πρώην εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου του Τραμπ και κορυφαία σύμβουλος της Μελάνια Τραμπ, η οποία έχει γίνει επικριτής του πρώην προέδρου.

«Ακόμη και όταν ήμασταν στον Λευκό Οίκο, πάντα ανησυχούσε τόσο πολύ για τους ανθρώπους που έβγαζαν χρήματα από αυτήν, επειδή θεωρούσε ότι ήταν χρήματα που θα έπρεπε να κερδίζει η ίδια».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version