Κόσμος

Η Μέρκελ αποκλείει το ενδεχόμενο στρατιωτικής λύσης για την Ουκρανία

Για «τεράστια πολιτική και οικονομική ζημιά» της ίδιας της Ρωσίας και αλλαγή των σχέσεων με την Ευρωπαϊκή Ένωση, εάν η Μόσχα συνεχίσει την ίδια πολιτική, προειδοποίησε η καγκελάριος 'Αγγελα Μέρκελ, η οποία ωστόσο απέκλεισε κάθε ενδεχόμενο στρατιωτικής επέμβασης και έκανε λόγο για κλιμάκωση των κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας.

«Εάν η Ρωσία συνεχίσει στο δρόμο των τελευταίων εβδομάδων, αυτό δεν θα συνεπάγεται καταστροφή μόνο για την Ουκρανία. Εμείς, ως γείτονες της Ρωσίας, δεν θα το δούμε μόνο ως απειλή και δεν θα αλλάξει απλώς η σχέση της Ευρωπαϊκής Ένωσης για την Ρωσία. Όχι, κάτι τέτοιο θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστια ζημιά στην ίδια την Ρωσία, οικονομικά και πολιτικά», τόνισε η Μέρκελ, μιλώντας σήμερα στο ομοσπονδιακό Κοινοβούλιο για την κατάσταση στην Ουκρανία.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΟ OnAlert.gr

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Δεν θέλουμε πόλεμο με την Κίνα» λέει ο Υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ – «Ο στρατός τους έχει πολύ μεγάλη παρουσία στο δυτικό ημισφαίριο»
«Θα επιδείξουμε αποφασιστικότητα απέναντι στις απειλές του Πεκίνου», προειδοποίησε, παράλληλα, ο επικεφαλής του αμερικανικού Πενταγώνου
Ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας, Pete Hegseth