Πέμπτη, 4 Ιουλ.
26oC Αθήνα

Η Μέρκελ… προδίδει τον φίλο της Ομπάμα, για να μην χάσει ψηφοφόρους

Η Μέρκελ… προδίδει τον φίλο της Ομπάμα, για να μην χάσει ψηφοφόρους

Μπορεί αρχικά η Άγκελα Μέρκελ να στήριξε τον Μπάρακ Ομπάμα στο σκάναδαλο των υποκλοπών και τις παρακολουθήσεις επικοινωνιών στην Ευρώπη από αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες, όταν όμως είδε τα αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων και τη δυσαρέσκεια των πολιτών της, το… ξανασκέφτηκε μιας και έρχονται εκλογές. 

“Η Γερμανία δεν είναι αστυνομικό κράτος. Η Γερμανία είναι μια χώρα ελευθερίας”, ανέφερε χαρακτηριστικά η Γερμανίδα καγκελάριος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, και συνέχισε: «Μια φιλία βασίζεται στην εμπιστοσύνη και σε αυτή την περίπτωση, η εμπιστοσύνη έχει τρωθεί»..

Ως σήμερα, οι καταγγελίες αυτές δεν μοιάζουν να επηρεάζουν το ευρύ προβάδισμα που δίνουν στην Μέρκελ και την Χριστιανοδημοκρατική Ένωση (CDU) οι δημοσκοπήσεις ενόψει των εκλογών. Όμως κυβερνητικά στελέχη ανησυχούν ότι η δημοσίευση νέων αποκαλύψεων μπορεί να πλήξει την προσπάθεια της καγκελαρίου να εξασφαλίσει μια τρίτη θητεία στις εκλογές της 22ας Σεπτεμβρίου. Σύμφωνα με μια δημοσκόπηση της εταιρίας Infratest dimap η οποία δημοσιεύθηκε σήμερα, τα δύο τρίτα των Γερμανών εκλογέων είναι δυσαρεστημένοι για τον τρόπο που η κυβέρνησή της έχει χειριστεί το θέμα.

Η δημοσίευση της έρευνας αυτής ακολουθεί τις αποκαλύψεις, που πιστεύεται ότι οφείλονται σε στοιχεία που διέρρευσε ο Έντουαρντ Σνόουντεν, ένας Αμερικανός πληροφορικός που συνεργαζόταν με την Υπηρεσία Εθνικής Ασφαλείας των Ηνωμένων Πολιτειών (NSA), ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούσαν μαζικά τις επικοινωνίες συμμαχικών κυβερνήσεων και πολιτών μέσω του λεγόμενου προγράμματος PRISM.

«Ο γερμανικός νόμος ισχύει στο γερμανικό έδαφος», επέμεινε να δηλώνει η Μέρκελ κατά την διάρκεια της συνέντευξης.
Η καγκελάριος είπε ότι έρευνα που διεξάγεται σχετικά με τις καταγγελίες από διάφορους κρατικούς θεσμούς στη Γερμανία επικεντρώνεται κατά κύριο λόγο στο εάν και κατά πόσον παραβιάστηκε η γερμανική νομοθεσία από ξένες υπηρεσίες πληροφοριών.

Η Μέρκελ πάντως αναγνώρισε ότι η έρευνα σχετικά με την δραστηριότητα των υπηρεσιών κατασκοπείας των ΗΠΑ στη Γερμανία θα διαρκέσει ένα ορισμένο διάστημα. «Το έργο αυτό δεν έχει ολοκληρωθεί», είπε. «Συνεχίζεται».
Η συνέντευξη Τύπου της καγκελαρίου συνέπεσε με την προειδοποίηση ανθρώπων οι οποίοι συνεργάζονται με τον Σνόουντεν στο αμέσως προσεχές διάστημα αναμένονται νέες αποκαλύψεις.

Ως τώρα, οι δημοσκοπήσεις δίνουν στην CDU και το αδελφό βαυαρικό κόμμα Χριστιανοκοινωνική Ένωση (CSU) ευρύ προβάδισμα που σημαίνει ότι η συμμαχία τους θα παραμείνει η μεγαλύτερη δύναμη στην ομοσπονδιακή κάτω βουλή, με πάνω από 40% της πρόθεσης ψήφου. Η ίδια η Μέρκελ απολαμβάνει ποσοστό δημοτικότητας που φθάνει το 60% και ανεβαίνει στο 90% μεταξύ των επιχειρηματιών.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Αποκάλυψη Bild: Η Μέρκελ παρακολουθεί τους Γερμανούς πολίτες!

Η Μέρκελ στηρίζει τις ΗΠΑ στο σκάνδαλο των υποκλοπών

Η Γαλλία δεν δίνει άσυλο στον Σνόουντεν – Αποδείξεις για τις υποκλοπές ζητά η Μέρκελ

 

Προβάδισμα χωρίς αυτοδυναμία για το κόμμα της Α. Μέρκελ

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε