Δευτέρα, 21 Οκτ.
18oC Αθήνα

Η Μέρκελ προειδοποιεί: Το κλείσιμο των συνόρων θα είχε πολύ σοβαρές επιπτώσεις για την ΕΕ

ΦΩΤΟ REUTERS
ΦΩΤΟ REUTERS

Έντονες πιέσεις για την εφαρμογή της συμφωνίας Ευρωπαϊκής Ένωσης και Τουρκίας για το προσφυγικό, είναι αποφασιμένη να ασκήσει η Άνγκελα Μέρκελ, όπως ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, Μπενιαμίν Νετανιάχου.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, η εναλλακτική λύση του κλεισίματος των συνόρων ώστε να περιοριστούν οι ροές προσφύγων προς την Ευρώπη, “θα είχε πολύ σοβαρές συνέπειες για την ΕΕ”.

“Θα αγωνιστώ με όλες μου τις δυνάμεις την Πέμπτη και την Παρασκευή υπέρ του σχεδίου δράσης ΕΕ-Τουρκίας διότι είναι ο σωστός τρόπος για να αντιμετωπίσουμε την κρίση αυτή”, τόνισε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε πως στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο δεν πρόκειται να γίνει καμιά προσπάθεια να υπάρξει νέα συμφωνία για τις ποσοστώσεις ανακατανομής προσφύγων, κρίνοντας πως αυτό θα ήταν «γελοίο» με δεδομένο ότι ως σήμερα έχουν ανακατανεμηθεί λιγότεροι από 1.000 άνθρωποι.

Αντ’ αυτού, η επικεφαλής της γερμανικής κυβέρνησης σημείωσε πως στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο αυτό που θα επιδιώξει είναι να δει εάν η συμφωνία Βρυξελλών-Άγκυρας θα μπορέσει να συμβάλει στην επιτυχή αντιμετώπιση της κρίσης και τη “βελτίωση της προστασίας των εξωτερικών συνόρων” ή εάν η ΕΕ θα “εγκαταλείψει” την προσπάθεια και αντί γι’ αυτό θα κλείσει τα σύνορα της Ελλάδας, της ΠΓΔΜ και της Βουλγαρίας “με όλες τις συνέπειες που θα είχε κάτι τέτοιο για την Ελλάδα, για την ΕΕ και για τη ζώνη Σένγκεν”.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε