Κόσμος

Η Νάνσι Πελόζι έφτασε στην Ιαπωνία – τελευταίο σταθμό της «επεισοδιακής» περιοδείας της στην Ασία

Η πρόεδρος της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων Νάνσι Πελόζι έφτασε σήμερα στην Ιαπωνία, τελευταίο σταθμό της περιοδείας της στην Ασία η οποία περιελάμβανε μια επίσκεψη στην Ταϊβάν που προκάλεσε την οργή της Κίνας.

Οι δημοσιογράφοι του Γαλλικού Πρακτορείου είδαν το αεροσκάφος που μετέφερε την Πελόζι να προσγειώνεται στην αεροπορική βάση Γιόκοτα, κοντά στο Τόκιο, προερχόμενο από τη Νότια Κορέα.

Το Πεκίνο, που θεωρεί την Ταϊβάν αυτοδιοικούμενο νησί μέρος της επικράτειάς του, ξεκίνησε πρωτοφανούς κλίμακας στρατιωτικά γυμνάσια για να διαμαρτυρηθεί για την επίσκεψη της κας Πελόζι στην Ταϊπέι.

Πέντε βαλλιστικοί πύραυλοι που εκτοξεύθηκαν από την Κίνα φαίνεται ότι προσγειώθηκαν στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Ιαπωνίας (ΑΟΖ), δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο Ιάπωνας υπουργός Άμυνας Νομπούο Κίσι, προσθέτοντας ότι αυτό ήταν το πρώτο τέτοιο περιστατικό.

Όταν ανακοινώθηκαν τα κινεζικά στρατιωτικά γυμνάσια, το Τόκιο, στενός σύμμαχος της Ουάσινγκτον, εξέφρασε την «ανησυχία» του.

Η Πελόζι, 82 ετών, στην πρώτη επίσκεψη της στην Ιαπωνία από το 2015, πρόκειται να συναντηθεί αύριο το πρωί με τον Ιάπωνα πρωθυπουργό Φούμιο Κισίντα, σύμφωνα με το δημόσιο τηλεοπτικό δίκτυο NHK.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Μακρόν στηρίζει τον Ζελένσκι και τη «λέει» στον Τραμπ! «Αν κάποιος παίζει με τον Γ' Παγκόσμιο Πόλεμο αυτός λέγεται Πούτιν»
«Αν υπάρχει ένα μόνο πρόσωπο, που όλοι ακούσαμε να μας απειλεί με πυρηνικά, δεν πρέπει να τον αναζητήσουμε στην πλευρά του Κιέβου» διαμηνύει ο Πρόεδρος της Γαλλίας
Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν
Ο Μασκ «διαδέχεται» τον Τραμπ στην έρευνα για «φαγοπότι» του Ζελένσκι με τα δισεκατομμύρια δολάρια που έστελνε ο Μπάιντεν
«Ήδη βρίσκουν προβλήματα», είπε ανώτερος Αμερικανός αξιωματούχος, αναφερόμενος στο έργο της κυβερνητικής υπηρεσίας DOGE της οποίας προΐσταται ο Έλον Μασκ
Ο Έλον Μασκ και ο Ντόναλντ Τραμπ