Τρίτη, 1 Οκτ.
19oC Αθήνα

Η Ολμπράιτ θα γίνει μουσουλμάνα για να εναντιωθεί στη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ

Η Ολμπράιτ θα γίνει μουσουλμάνα για να εναντιωθεί στη μεταναστευτική πολιτική του Τραμπ

Η πρώην υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μαντλίν Ολμπράιτ είναι έτοιμη να εγγραφεί ως μουσουλμάνα σε ένδειξη αλληλεγγύης μετά τις αναφορές πως ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να αναγκάσει όλους τους μουσουλμάνους στην Αμερική να δηλώσουν τη θρησκευτική τους ταυτότητα.

“Μεγάλωσα καθολική, έγινε Επισκοπιανή και ανακάλυψα αργότερα πως η οικογένειά μου ήταν Εβραίοι. Είμαι έτοιμη να εγγραφώ ως μουσουλμάνα σε ένδειξη αλληλεγγύης”, έγραψε στο Twitter η 79χρονη Μαντλίν Ολμπράιτ. “Η Αμερική πρέπει να παραμείνει ανοιχτή για τους ανθρώπους από κάθε θρησκεία και υπόβαθρο”.

Η Μαντλίν Ολμπράιτ είναι μετανάστης, γεννημένη από τη Marie Jana Korbelová στην τσεχική δημοκρατία όπως δηλώνει περήφανα στον λογαριασμό της στο Twitter. Το μήνυμά της έρχεται μετά τις αναφορές πως ο Ντόναλντ Τραμπ είναι έτοιμος να διατάξει υποχρεωτικό μητρώο για τους μουσουλμάνους.

Όταν ο νέος Αμερικανός πρόεδρος ρωτήθηκε σε πρόσφατη συνέντευξή του αν η δράση για αναστολή της μετανάστευσης προς τη χώρα μπορεί να θεωρηθεί μουσουλμανική απαγόρευση, ο Ντόναλντ Τραμπο δήλωσε ότι η απαγόρευση αφορά χώρες που γεννούν την τρομοκρατία.

“Δεν είναι μουσουλμανική απαγόρευση, αλλά είναι οι χώρες που έχουν τεράστια τρομοκρατία. Και είναι οι χώρες που οι άνθρωποι πρόκειται να έρθουν και να προκαλέσουν τεράστια προβλήματα. Η χώρα μας έχει αρκετά προβλήματα”, είχε δηλώσει σε συνέντευξή του στο ABC.

Πηγή: RT

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε