Κυριακή, 18 Αυγ.
34oC Αθήνα

Η Ουκρανία ανατίναξε ακόμη μια γέφυρα στο Κουρσκ ενώ η Ρωσία εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο

Η Ουκρανία ανατίναξε ακόμη μια γέφυρα στο Κουρσκ ενώ η Ρωσία εκτόξευσε βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο

Ακόμη μια γέφυρα στην περιοχή του Κουρσκ ανατίναξε η Ουκρανία την ώρα που η Ρωσία επιτέθηκε για ακόμη μια φορά με βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο.

Συγκεκριμένα  ουκρανικές δυνάμεις έπληξαν άλλη μία γέφυρα στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, η οποία συνορεύει με την Ουκρανία, για να δημιουργήσουν προβλήματα στις στρατιωτικές επιχειρήσεις που ετοιμάζει η Ρωσία στην περιοχή, ανακοίνωσε σήμερα η ουκρανική Πολεμική Αεροπορία.

«Άλλη μια γέφυρα λιγότερη. Η Πολεμική Αεροπορία εξακολουθεί να πλήττει τις δυνατότητες επιμελητείας του εχθρού με αεροπορικά πλήγματα ακριβείας».

Αυτό δήλωσε ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Μίκολα Ολεστσούκ δημοσιοποιώντας στο Telegram βίντεο από την επίθεση.

Νωρίτερα ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι ανακοίνωσε ότι ο ουκρανικός στρατός ενισχύει τις θέσεις του μέσα στη ρωσική πόλη Κουρσκ και ότι κατέστρεψαν στρατηγικής σημασίας γέφυρα, από την οποία γίνεται ο ανεφοδιασμός των ρωσικών στρατευμάτων.

Νέα ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο

Η Ρωσία εξαπέλυσε νέα επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον του Κιέβου για τρίτη φορά αυτό το μήνα ενώ όλοι οι πύραυλοι καταστράφηκαν καθώς πλησίαζαν στην πόλη, ανακοίνωσε η στρατιωτική διοίκηση στην Ουκρανία.

«Αυτό είναι ήδη το τρίτο πλήγμα με βαλλιστικούς πυραύλους εναντίον της πρωτεύουσας τον Αύγουστο, με διαλείμματα ακριβώς έξι ημερών ανάμεσα σε κάθε επίθεση», έγραψε στο Telegram ο Σέρχιι Πόπκο, ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης του Κιέβου στην Ουκρανία.

«Σύμφωνα με προκαταρκτικές πληροφορίες, οι Ρώσοι χρησιμοποίησαν πιθανότατα και πάλι, για τρίτη φορά στη σειρά, βορειοκορεατικούς βαλλιστικούς πυραύλους».

Εξάλλου ο αρχηγός της ουκρανικής Πολεμικής Αεροπορίας Μίκολα Ολεστσούκ ανακοίνωσε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις κατέστρεψαν πάνω από τις περιφέρειες του Κιέβου, του Σούμι και της Πολτάβα οκτώ ρωσικά επιθετικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη και πέντε από οκτώ πυραύλους που εκτοξεύθηκαν στη διάρκεια της νύχτας, προσθέτοντας ότι κανένα από τα εν λόγω όπλα δεν βρήκε το στόχο του και ότι δεν αναφέρθηκαν θύματα ούτε ζημιές.

Αξιωματούχοι του Κιέβου δήλωσαν επίσης πως δεν σημειώθηκαν θύματα ούτε ζημιές στην πρωτεύουσα. Εντούτοις ο περιφερειακός κυβερνήτης του Κιέβου Ρουσλάμ Κραβτσένκο δήλωσε πως δύο ιδιωτικές κατοικίες καταστράφηκαν και άλλες 16 υπέστησαν ζημιές από συντρίμμια που έπεσαν μετά τις αναχαιτίσεις πυραύλων και μη επανδρωμένων αεροσκαφών.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις