Τετάρτη, 7 Αυγ.
30oC Αθήνα

Η Ουκρανία απομακρύνει 6.000 πολίτες από τα σύνορα με τη Ρωσία μετά την εισβολή στο Κουρσκ

Η Ουκρανία απομακρύνει 6.000 πολίτες από τα σύνορα με τη Ρωσία μετά την εισβολή στο Κουρσκ
Reuters

Η Ουκρανία διέταξε σήμερα Τετάρτη (7.8.24) την απομάκρυνση περίπου 6.000 ανθρώπων από ουκρανικές παραμεθόριες περιοχές που βρίσκονται κοντά στη ρωσική περιφέρεια του Κουρσκ, μετά την επίθεση των ουκρανικών δυνάμεων εκεί, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της επαρχίας Σούμι.

«Η εντολή που μόλις υπέγραψα προβλέπει την υποχρεωτική απομάκρυνση ανθρώπων από 23 τοποθεσίες» στην επαρχία Σούμι, δήλωσε ο κυβερνήτης Βολοντίμιρ Αρτιούχ, μετά την έφοδο που πραγματοποίησαν οι ουκρανικές δυνάμεις στο Κουρσκ, με τη Μόσχα να ισχυρίζεται ότι την απέτρεψε.

«Υπάρχουν περίπου 6.000 άνθρωποι, συμπεριλαμβανομένων 425 παιδιών», στις τοποθεσίες αυτές είπε.

Η Μόσχα ανακοίνωσε νωρίτερα σήμερα πως έχει εμπλακεί σε σφοδρές μάχες εναντίον ουκρανικών δυνάμεων που εισέδυσαν στη ρωσική περιφέρεια Κουρσκ σε μία από τις μεγαλύτερες εφόδους στο έδαφος της Ρωσίας αφότου ξεκίνησε ο πόλεμος στην Ουκρανία τον Φεβρουάριο του 2022.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως η ουκρανική επιδρομή στο Κουρσκ είναι μεγάλη πρόκληση και το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών χαρακτήρισε την επίθεση της Ουκρανίας στο Κουρσκ άλλη μια «τρομοκρατική» επίθεση εναντίον αμάχων.

Την ίδια στιγμή, ο επικεφαλής του ρωσικού επιτελείου στρατού, στρατηγός Βαλερί Γκερασίμοβ ανέφερε πως η ουκρανική προέλαση στη Ρωσία έχει ανακοπεί. 

Στο μεταξύ, βίντεο που κυκλοφόρησαν στο Twitter, χωρίς επίσημη εξακρίβωση, δείχνουν Ουκρανούς που εισέβαλαν στο Κουρσκ να έχουν πιάσει ομήρους Ρώσους στρατιώτες. 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις