Site icon NewsIT

Η πιο κρίσιμη ημέρα! Ρέει το αίμα στην Αίγυπτο – 16 νεκροί και 200 τραυματίες!

03.07.2013 | 09:57
Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κάνουν χειρονομία εναντίον του Προέδρου Μόρσι που θεωρείται προσβλητική για τους μουσουλμάνους ΦΩΤΟ REUTERS

Αντικυβερνητικοί διαδηλωτές κάνουν χειρονομία εναντίον του Προέδρου Μόρσι που θεωρείται προσβλητική για τους μουσουλμάνους ΦΩΤΟ REUTERS

Κρίσιμη ημέρα θεωρείται η σημερινή για την Αίγυπτο. Ο στρατός κάνει αναρτήσεις στο facebook και προειδοποιεί "τους τρομοκράτες" και ο διχασμός εξαπλώνεται. Η κυβέρνηση Μόρσι, αρνείται να υποκύψει στο τελεσίγραφο του στρατού να παραιτηθεί έως τις 3 το μεσημέρι.

Οι νεκροί έχουν φτάσει τους 16 από τις αιματηρές συγκρούσεις που ξέσπασαν μεταξύ υποστηρικτών του προέδρου Μόρσι και των δυνάμεων ασφαλείας.  Όπως μετέδωσε η κρατική τηλεόραση, επικαλούμενη δηλώσεις εκπροσώπου του υπουργείου Υγείας, τουλάχιστον 200 άτομα έχουν τραυματιστεί.

Πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας δήλωσαν ότι οι υποστηρικτές του Μόρσι συγκρούστηκαν με τις δυνάμεις ασφαλείας. Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν στο πρακτορείο Ρόιτερς ότι πυροβολισμοί ακούγονταν διαρκώς κατά τη διάρκεια των συγκρούσεων.

Το Ανώτατο Συμβούλιο Ενόπλων Δυνάμεων (SCAF) δήλωσε την Τετάρτη, μέσω ανάρτησης στο Facebook, με τίτλο «Οι τελευταίες ώρες», ότι είναι έτοιμοι να πεθάνουν για να υπερασπιστούν τους πολίτες εναντίον των «τρομοκρατών και των ανόητων».

Στην δημοσίευση, η οποία αναρτήθηκε στην επίσημη σελίδα του SCAF στο Facebook αναγραφόταν: «Ορκιζόμαστε στο Θεό ότι θα θυσιάσουμε ακόμα και το αίμα μας για την Αίγυπτο και τους πολίτες της, για την υπεράσπισή τους ενάντια σε κάθε τρομοκράτη, ριζοσπάστη ή ανόητου», αναφέρει το πρακτορείο Ρόιτερς.

Η δήλωση αναρτήθηκε 3 μόλις ώρες αφότου ο πρόεδρος της χώρας, Μοχάμεντ Μόρσι, απηύθυνε τηλεοπτικό διάγγελμα, απορρίπτοντας το τελεσίγραφο του στρατού να μοιραστεί την εξουσία με τους αντιπάλους του.

Στρατιωτική πηγή δήλωσε στο Ρόιτερς ότι η δήλωση εκ μέρους του στρατού της χώρας, έκανε σαφές πως οι ένοπλες δυνάμεις δεν θα κάνουν πίσω στις απαιτήσεις τους.



ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αίγυπτος: Νέα συνάντηση του Μόρσι με τον αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων – Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις (ΦΩΤΟ)

Αίγυπτος: Παραιτήθηκαν ο εκπρόσωπος του Μόρσι και ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης

Απέρριψε το τελεσίγραφο του στρατού ο Μόρσι! Φόβοι για λουτρό αίματος στην Αίγυπτο

Αίγυπτος: 16 νεκροί στις διαδηλώσεις – Παραιτήθηκαν 4 υπουργοί (ΦΩΤΟ, VIDEO)

Χάος ξανά στην Αίγυπτο: επτά νεκροί στις διαδηλώσεις κατά του Μόρσι

Tags:

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version