H Julie Apicella μοιράστηκε δύο φωτογραφίες που αποτύπωσαν με τον πιο συγκλονιστικό τρόπο τη σπαρακτική πραγματικότητα του παιδικού καρκίνου. Ανέβασε στο facebook την περσινή φωτογραφία της κόρης της με τη σχολική στολή της και μια φετινή που τραβήχτηκε στο ίδιο σημείο. Μόνο που αυτή τη φορά δεν υπήρχε η κορούλα της Emily.
Η Emily διαγνώστηκε με μια μορφή καρκίνου του νεφρού, γνωστή ως Wilms, όταν ήταν πέντε ετών.
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
“Ώρα για σχολική φωτογραφία. Προφανώς λείπει κάποιος πολύ ξεχωριστός. Η κόρη μου Emily. Σκεφτείτε η φετινή σχολική φωτογραφία να είναι η τελευταία που θα τραβήξετε και θα αποτελεί πλέον μια ανάμνηση”, ήταν το σχόλιο που συνόδευε τις δύο φωτογραφίες που ανέβασε στο facebook η μητέρα της. Το συγεκριμένο ποστ έχει κοινοποιηθεί πάνω από 10.000 φορές. Όπως εξήγησε η Julie Apicella, ανέβασε τις φωτογραφίες για να ευαισθητοποιήσει την κοινή γνώμη γύρω από τον παιδικό καρκίνο.
Ο παιδικός καρκίνος μπορεί να νικηθεί
ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ
Κάθε χρόνο, περίπου 250.000 παιδιά νοσούν από καρκίνο, από τα οποία μόνο ποσοστό 20% έχει δυνατότητα πρόσβασης σε σωστή ιατρική φροντίδα. Το 80% από αυτά, προέρχεται από χώρες μέσου και χαμηλού εισοδήματος. Πάνω από 150.000 θάνατοι κάθε χρόνο, θα μπορούσαν να είχαν αποφευχθεί, εάν υπήρχε δυνατότητα έγκαιρης διάγνωσης και εξειδικευμένης θεραπείας σε όλα τα παιδιά.
Στη χώρα μας, περίπου 300 παιδιά προσβάλλονται ετησίως από καρκίνο, κυρίως από λευχαιμία. Τα τελευταία χρόνια, με την πρόοδο της ιατρικής και λόγω της επάρκειας φαρμάκων και καταρτισμένου επιστημονικού προσωπικού, ποσοστό 70% από τα παιδιά που έχουν πρόσβαση σε εξειδικευμένη θεραπεία γίνεται καλά. Μέγιστο επίτευγμα της ιατρικής αποτελεί το γεγονός ότι οκτώ στα δέκα παιδιά με λευχαιμία σήμερα θεραπεύονται. Σύμφωνα με τους ειδικούς, τα παιδιά προσβάλλονται πολύ σπανιότερα από καρκίνο σε σχέση με τους ενήλικες, ωστόσο, ο καρκίνος παραμένει η συχνότερη αιτία θανάτου σε παιδιά μετά τα ατυχήματα.
Διαβάστε περισσότερα για τον παιδικό καρκίνο στο www.iatropedia.gr.
Πηγή: Unilad