Site icon NewsIT

Η προεδρία στα αμερικανικά ΜΜΕ – “Η Αθήνα ελπίζει να βγει από την ύφεση”

08.01.2014 | 22:10
Η προεδρία στα αμερικανικά ΜΜΕ – “Η Αθήνα ελπίζει να βγει από την ύφεση”

Τη σημερινή επίσημη ανάληψη της προεδρίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης από την Ελλάδα προβάλλουν αμερικανικά ΜΜΕ, με ανταποκρίσεις από την Αθήνα.

Μεταξύ άλλων, γίνεται αναφορά στις τελετές που πραγματοποιήθηκαν στο Ζάππειο Μέγαρο και στο Μέγαρο Μουσικής, στην ομιλία του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά, στη συμμετοχή των Ευρωπαίων αξιωματούχων, στα μέτρα ασφαλείας, ενώ σημειώνεται η απουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα.

Σε ορισμένες από τις ανταποκρίσεις ειδησεογραφικών πρακτορείων που προβάλλουν ΜΜΕ στις ΗΠΑ επισημαίνεται ότι η Αθήνα ευελπιστεί να εξέλθει από μια «εξαντλητική εξαετή ύφεση» κατά τη διάρκεια της προεδρίας της και να διαπραγματευθεί μια κρίσιμη συμφωνία με τους διεθνείς δανειστές που θα καταστήσει το τεράστιο εθνικό χρέος της, βιώσιμο.

Επίσης, σημειώνεται ότι στόχος της Αθήνας είναι να εστιάσει την προεδρία της στα ζητήματα της ανεργίας, της οικονομικής ανάπτυξης και της μεταναστευτικής πολιτικής της ΕΕ, ζητήματα που επηρεάζουν την Ελλάδα περισσότερο από κάθε άλλη χώρα της ΕΕ, όπως τονίζεται.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Βενιζέλο για προεδρία: Η καταπολέμηση της ανεργίας και η προστασία των ευρωπαϊκών συνόρων στις προτεραιότητές μας

Χ. Ρομπάι: Θα σας στηρίξουμε μέχρι την ανάκαμψη

Συναγερμός από το λάθος του Μπαρόζο για τριπλές εκλογές το καλοκαίρι

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον Σαμαρά για “εθελόδουλη υποταγή στη Μέρκελ και τους συμμάχους της”

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version