Site icon NewsIT

Η Ρώμη ετοιμάζεται να βάλει εισιτήριο στη Φοντάνα ντι Τρέβι

05.09.2024 | 16:00
Η Ρώμη ετοιμάζεται να βάλει εισιτήριο στη Φοντάνα ντι Τρέβι

Visitors taking pictures of Trevi fountain, Rome (Felipe Rodriguez / VWPics via AP Images)

Μετά τη Βαρκελώνη και τη Βενετία όπου φέτος οι τουρίστες ξεκίνησαν να πληρώνουν είσοδο για να τις δουν, τώρα η Ρώμη με τη Φοντάνα ντι Τρέβι ετοιμάζεται να «απογοητεύσει» τους εκατομμύρια θαυμαστές της, στην προσπάθειά της να αντιμετωπίσει τον υπερτουρισμό.

Ο δήμος της Ρώμης εξετάζει να βάλει είσοδο στη Φοντάνα ντι Τρέβι, σε ένα από τα πιο πολυσύχναστα μνημεία της πόλης, ενόψει του 2025 που αναμένεται να έχει αυξημένη τουριστική κίνηση.

Τον επόμενο χρόνο η πρωτεύουσα της Ιταλίας θα φιλοξενήσει το Ιωβηλαίο, μία ρωμαιοκαθολική εκδήλωση που θα διαρκέσει ένα χρόνο και που θα προσελκύσει 32 εκατομμύρια τουρίστες και προσκυνητές.

Οι επισκέψεις στη Φοντάνα ντι Τρέβι φαίνεται πως θα απαιτούν κράτηση και θα έχουν καθορισμένους χρόνους για περιορισμένο αριθμό ατόμων.

Οι αρχές σκέφτονται πως το εισιτήριο θα ανέρχεται στο 1 με 2 ευρώ ενώ για τους Ρωμαίους υπήρχει περίπτωση να είναι εντελώς δωρεάν.

«Υπάρχει πολύ μεγάλη πιθανότητα να ληφθούν μέτρα για τον περιορισμό του αριθμού των τουριστών», είπε χθες Τετάρτη (04.09.2024), ο δήμαρχος της Ρώμης Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι.

«Η κατάσταση στην Φοντάνα ντι Τρέβι γίνεται πολύ δύσκολα διαχειρίσιμη από τεχνικής πλευράς», συμπλήρωσε.

Η Φοντάνα ντι Τρέβι, όπου η παράδοση λέει ότι οι επισκέπτες ρίχνουν ένα νόμισμα για να εξασφαλίσουν την επιστροφή τους στη Ρώμη και να εκπληρώσουν τις επιθυμίες τους, υπήρξε από πάντα ένα από τα πιο σημαντικά αξιοθέατα της Ρώμης ακόμη και για παγκόσμιους ηγέτες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version