Τρίτη, 20 Αυγ.
33oC Αθήνα

Η Ρωσία απειλεί με διώξεις τους αμερικανούς δημοσιογράφους που μεταδίδουν από το Κουρσκ

Η Ρωσία απειλεί με διώξεις τους αμερικανούς δημοσιογράφους που μεταδίδουν από το Κουρσκ

Η Ρωσία δείχνει να δυσανασχετεί βλέποντας να κάνουν τον γύρο του κόσμου οι εικόνες από την περιφέρεια του Κουρσκ, στην οποία εισέβαλαν στις 6 Αυγούστου οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις.

Προκειμένου να μην προβάλλονται αυτές οι εικόνες από ανεξάρτητα μέσα ενημέρωσης η Ρωσία καταφεύγει στην «πεπατημένη», δηλαδή στις απειλές και στις διώξεις ξένων δημοσιογράφων που πατούν το πόδι τους στο Κουρσκ.

Σήμερα 20.8.2024 η Μόσχα ανακοίνωσε ότι κάλεσε ανώτερο Αμερικανό διπλωμάτη στον οποίο διαμαρτυρήθηκε για τις «προβοκατόρικες ενέργειες» όπως τις χαρακτηρίζει, των Αμερικανών δημοσιογράφων στην περιοχή Κουρσκ της Ρωσίας.

Το υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε ότι είπε στην Αμερικανίδα επιτετραμμένη Στέφανι Χολμς πως οι δημοσιογράφοι πέρασαν παράνομα στην περιοχή, όπου οι ουκρανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν εισβολή πριν δύο εβδομάδες και ότι η Ρωσία σκοπεύει να τους ασκήσει δίωξη.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Ρωσία καταφεύγει σε αυτή την πρακτική μετά την 6η Αυγούστου, δηλαδή την ουκρανική εισβολή στο Κουρσκ. Παρόμοια ήταν η στάση της απέναντι και σε Ιταλούς δημοσιογράφους, οι οποίοι απάρτιζαν το πρώτο τηλεοπτικό συνεργείο δυτικής χώρας που έφτασε στην πόλη Σούτζα και κατέγραψε την παρουσία του ουκρανικού στρατού.

Αξίζει να σημειωθεί πως μέχρι εκείνη την στιγμή ο υπόλοιπος κόσμος ενημερωνόταν μόνο από τις επίσημες δηλώσεις του Ρώσου τοπικού κυβερνήτη, που «διαβεβαίωνε» ότι οι ουκρανικές επιθέσεις είχαν αποκρουστεί και πως η κομβικής σημασίας πόλη παρέμενε υπό τον έλεγχο του ρωσικού στρατού…

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις