Site icon NewsIT

Η Ρωσία απειλεί τη Δύση με αντίποινα αν κατασχεθούν έσοδα από τα περιουσιακά στοιχεία της

19.06.2024 | 15:11
Η Ρωσία απειλεί τη Δύση με αντίποινα αν κατασχεθούν έσοδα από τα περιουσιακά στοιχεία της

Russian President Vladimir Putin chairs a meeting with officials and heads of the country's military industrial sector outside Moscow, Russia, May 25, 2024. Sputnik/Sergei Bobylyov/Pool via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY.

H Mόσχα απειλεί με αντίποινα τη Δύση εάν κατασχεθούν έσοδα από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, καθώς η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε σήμερα (19.6.2024), ότι η Ρωσία διαθέτει «σημαντικές ποσότητες» δυτικών περιουσιακών στοιχείων και ιδιοκτησιών.

Οι ηγέτες της Ομάδας των Επτά (G7) περισσότερο ανεπτυγμένων βιομηχανικών κρατών συμφώνησαν την περασμένη εβδομάδα σε σύνοδο κορυφής στην Ιταλία να χρησιμοποιήσουν τους τόκους από ρωσικά περιουσιακά στοιχεία, τα οποία είναι παγωμένα στη Δύση, για να χορηγήσουν δάνειο 50 δισ. δολαρίων στην Ουκρανία.

Η Ρωσία λέει πως μια τέτοια ενέργεια θα ήταν παράνομη και θα είχε αντίκτυπο αρνητικό για τη Δύση, υπονομεύοντας την εμπιστοσύνη στο παγκόσμιο χρηματοοικονομικό σύστημα.

«Η χώρα μας έχει σημαντικές ποσότητες δυτικών κεφαλαίων και ιδιοκτησιών που βρίσκονται υπό ρωσική δικαιοδοσία· όλα αυτά θα μπορούσαν να αποτελέσουν στόχους ρωσικών πολιτικών και ενεργειών αντιποίνων», δήλωσε η Ζαχάροβα στους δημοσιογράφους.

«Φυσικά κανένας δεν πρόκειται να αποκαλύψει σ’ εσάς τη φύση αυτών των αντιποίνων. Όμως το οπλοστάσιο πολιτικών και οικονομικών αντιμέτρων είναι ευρύ».

Η Ζαχάροβα δήλωσε επίσης ότι η Ρωσία έχει λάβει «απ’ ευθείας σήματα» από μερικές χώρες της G7 ότι δεν θα πάρουν μέρος σε τέτοια ενέργεια «επειδή καταλαβαίνουν ότι το κόστος θα είναι εξαιρετικά οδυνηρό». Δεν κατονόμασε τις χώρες ούτε έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες για να τεκμηριώσει αυτό τον ισχυρισμό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version