Site icon NewsIT

Η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν 103 αιχμαλώτους πολέμου

14.09.2024 | 14:12
Η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν 103 αιχμαλώτους πολέμου

Ukrainian prisoners of war (POWs) react after a swap, amid Russia's attack on Ukraine, at an unknown location in Ukraine September 13, 2024. REUTERS/Vladyslav Musiienko

Σε ανταλλαγή κρατουμένων προχώρησε η Ρωσία και η Ουκρανία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες του πρακτορείου ειδήσεων Interfax η κάθε πλευρά απελευθέρωσε δεκάδες ανθρώπους.

Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά η Ρωσία και η Ουκρανία αντάλλαξαν 103 αιχμαλώτους πολέμου από την κάθε πλευρά.

Το υπουργείο ανέφερε ότι οι Ρώσοι στρατιώτες που ανταλλάχθηκαν σήμερα είχαν συλληφθεί στην περιφέρεια Κουρσκ της Ρωσίας.

Οι ουκρανικές δυνάμεις κατέλαβαν εδάφη στην περιοχή αυτή τον περασμένο μήνα στην πρώτη μεγάλη τους εισβολή στη Ρωσία.

Η Ρωσία εξαπέλυσε νέα επίθεση με drones

Λίγες ώρες πριν από την ανταλλαγή κρατουμένων, η Ρωσία εξαπέλυσε νέα επίθεση με drone κατά του Κιέβου και άλλων ουκρανικών πόλων, με τον Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ Ζελένσκι να απευθύνει εκ νέου έκκληση για περισσότερα συστήματα αντιαεροπορική άμυνας.

Η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέρριψε 72 από τα 76 drones τύπου Shahed σε 12 περιοχές στο κεντρικό, νότιο και ανατολικό τμήμα της χώρας, σύμφωνα με ανακοίνωση της Πολεμικής Αεροπορίας.

«Χρειαζόμαστε περισσότερες δυνατότητες για να ενισχύσουμε την αντιαεροπορική ασπίδα, την αντιαεροπορική άμυνα και τις δυνατότητες μεγάλου βεληνεκούς για να συνεχίσουμε να προστατεύουμε τη ζωή και τους πολίτες μας», δήλωσε ο Ζελένσκι, μέσω της εφαρμογής Telegram.

Δεν υπήρχαν άμεσα αναφορές για θύματα αλλά οι αρχές έκαναν λόγο για ζημιές σε κτίρια σε διάφορα σημεία της χώρας.

Οι αρχές στην πόλη του Κιέβου ανακοίνωσαν ότι θραύσματα από drone κατέπεσαν σήμερα σε δημοτικό κτίριο στη συνοικία Ομπολόν, στο βόρειο τμήμα της πρωτεύουσας, χωρίς ωστόσο να ξεσπάσει πυρκαγιά.

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας γύρω από το Κίεβο δήλωσε ότι θραύσματα από drones προκάλεσαν ζημιές σε πολλές κατοικίες και ένα εμπορικό ακίνητο, ενώ είχαν ως αποτέλεσμα να σπάσουν παράθυρα σε πολυώροφη πολυκατοικία.

Στην Οδησσό, στη νότια Ουκρανία, τα θραύσματα προκάλεσαν ζημιές σε εμπορικά κτίρια και κατοικίες ενώ σε αρκετές περιπτώσεις ξέσπασε πυρκαγιά.

Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν για αρκετές ώρες κατά τη διάρκεια της νύχτας σε πολλές περιοχές της Ουκρανίας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version