Site icon NewsIT

Η Ρωσία κατέλαβε την πόλη Νιου Γιορκ στην ανατολική Ουκρανία: Ενίσχυσε την άμυνά της η Μόσχα

20.08.2024 | 19:24
Η Ρωσία κατέλαβε την πόλη Νιου Γιορκ στην ανατολική Ουκρανία: Ενίσχυσε την άμυνά της η Μόσχα

Servicemen of the 41st Mechanized Brigade of the Ukrainian Armed Forces take part in an exercise, amid Russia's attack on Ukraine, in an undisclosed location, Ukraine August 17, 2024. REUTERS/Viacheslav Ratynskyi

Δυνάμεις της Ρωσίας κατέλαβαν την πόλη Νιου Γιορκ στην ανατολική Ουκρανία, υποστήριξε σήμερα (20.08.2024) ο ρωσικός στρατός.

Αν και η Ουκρανία δεν έχει επιβεβαιώσει ακόμη την είδηση, στην περίπτωση που η Ρωσία έχει θέσει υπό έλεγχο την πόλη, αυτή είναι μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της Μόσχας αφού πρόκειται για στρατηγικής σημασίας κόμβο.

Ο ρωσικός στρατός ανακοίνωσε πως απέκρουσε και τις ουκρανικές επιθέσεις σε 4 κοινότητες στην περιφέρεια του Κουρσκ, τη στιγμή που προσπαθεί να απωθήσει τους Ουκρανούς μετά την εισβολή τους στην περιοχή από τις 6 Αυγούστου.

Οι επιθέσεις γίνονται κοντά στους οικισμούς Μπόρκι, Κορένεβο, Κρεμιάνογιε και Ρούσκαγια Καναπέλκα, ανέφερε η Μόσχα χωρίς να μπορεί να το επιβεβαιώσει το πρακτορείο Reuters.

«Οι αναγνωριστικές επιχειρήσεις και οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό και την καταστροφή εχθρικών ομάδων δολιοφθορέων σε δασικές περιοχές, οι οποίοι προσπάθησαν να διεισδύσουν βαθιά στο ρωσικό έδαφος» δήλωσε το υπουργείο Άμυνας σε μια ανακοίνωσή του.

«Τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν ομάδες Ουκρανών στρατιωτών και πολεμικό υλικό στην ουκρανική πλευρά των συνόρων», συμπλήρωσε.

Η εισβολή των Ουκρανών στο Κουρσκ

Η Ουκρανία υποστηρίζει πως έχει καταλάβει μια έκταση 1.250 τετραγωνικών χιλιομέτρων και ελέγχει 92 ρωσικούς οικισμούς μετά την εισβολή στο Κουρσκ στις 6 Αυγούστου, σε μια από τις τολμηρότερες και αναπάντεχες αντεπιθέσεις της.

Αν και ο ρωσικός στρατός υποσχέθηκε να απαντήσει στη συγκεκριμένη εισβολή, το ηθικό του Κίεβου έχει «ανέβει».

«Στην περιοχή του Κουρσκ, η τεταμένη κατάσταση συνεχίζεται κατά μήκος όλης της γραμμής του μετώπου. Οι εχθρικές επιθέσεις, με φάλαγγες τεθωρακισμένων σε πολλές περιοχές, δέχονται πυρά από τα τεθωρακισμένα των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και την αεροπορία», ανέφερε ο Rybar, ένας δημοφιλής Ρώσος μπλόγκερ και στρατιωτικός αναλυτής.

Το Κίεβο έχει ως στόχο την κατάληψη εδαφών και τη σύλληψη Ρώσων αιχμαλώτων ώστε να μπορεί να διαπραγματευτεί.

Ανεξάρτητοι στρατιωτικοί αναλυτές λένε ότι η Ουκρανία παίζει «κορώνα – γράμματα», αποσύροντας κάποιες από τις αποτελεσματικότερες μάχιμες μονάδες της από την πρώτη γραμμή της άμυνας στο ανατολικό μέτωπο, όπου η Ρωσία συνεχίζει να προωθείται.

Μέχρι στιγμής τουλάχιστον 121.000 Ρώσοι έχουν εγκατέλειψαν το Κουρσκ το οποίο έχει μπει σε κατάσταση συναγερμού.

Η Μόσχα με τη σειρά της, συγκρότησε 3 νέες στρατιωτικές ομάδες για να αναλάβουν την ασφάλεια των περιοχών που συνορεύουν με την Ουκρανία.

Οι ομάδες έχουν πάρει τα ονόματά τους από τις περιοχές Κουρσκ, Μπέλγκοροντ και Μπριάνσκ, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Αντρέι Μπελαούσοφ.

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version