Κόσμος

Η Ρωσία ρίχνει δισεκατομμύρια σε εταιρίες που πλήττονται από τις κυρώσεις

Το ρωσικό υπουργείο Οικονομικών θα δημιουργήσει ταμείο ύψους πολλών δισεκατομμυρίων ρουβλίων το 2015 από χρήματα που προορίζονταν για το Συνταξιοδοτικό Ταμείο και από ποσά του φετινού προϋπολογισμού που δεν χρησιμοποιήθηκαν, ώστε να βοηθηθούν εταιρίες που πλήττονται από τις κυρώσεις, μετέδωσαν σήμερα τα ρωσικά ειδησεογραφικά πρακτορεία, επικαλούμενα τον υπουργό Οικονομικών Αντον Σιλουάνοφ.

Οι δυτικές κυρώσεις που έχουν επιβληθεί κατά της Μόσχας για την εμπλοκή της στην ουκρανική κρίση έχουν περιορίσει την πρόσβαση σε ξένα κεφάλαια των μεγαλύτερων ρωσικών τραπεζών και των πετρελαϊκών εταιριών.

Ορισμένες εταιρίες έχουν ζητήσει από την κυβέρνηση να τις βοηθήσει στην αντιμετώπιση της κρίσης αυτής, μεταξύ τους η πετρελαϊκή Rosneft που δηλώνει ότι χρειάζεται οικονομική βοήθεια 1,5 τρισεκατομμυρίου ρουβλίων (39,70 δισεκατομμύρια δολάρια).

Ο Σιλουάνοφ δήλωσε ότι η απόφαση να σταματήσει η μεταφορά χρημάτων στο Συνταξιοδοτικό Ταμείο θα ενισχύσει τον προϋπολογισμό κατά επιπλέον 309 δισ. ρούβλια (8,18 δισ. δολάρια).

Διευκρίνισε ότι δεν θα δοθεί όλο αυτό το ποσό στο ταμείο για την αντιμετώπιση της κρίσης, αλλά το ταμείο θα λάβει και ποσό τουλάχιστον 100 δισ. ρουβλίων από το φετινό προϋπολογισμό, το οποίο δεν είχε δαπανηθεί.

“Αυτά τα 100 δισ. ρούβλια θα προστεθούν στο αποθεματικό για την αντιμετώπιση της κρίσης την προσεχή χρονιά. Η πρόληψη αυτή θα μας επιτρέψει να βοηθήσουμε τις εταιρίες μας”, τόνισε ο Σιλουάνοφ.

“Σχεδιάζουμε τη δημιουργία ενός ταμείου με μεγάλο αποθεματικό”, δήλωσε χωρίς να αναφέρει το μέγεθος του αποθεματικού.

Είναι η δεύτερη συνεχής χρονιά που η Μόσχα έχει σταματήσει τη μεταφορά πόρων από τον προϋπολογισμό στο Συνταξιοδοτικό Ταμείο, το οποίο παρέχει επιδόματα σε συνταξιούχους, ορισμένους ανάπηρους και σε φτωχές οικογένειες.

Διαβάστε επίσης:
Ουκρανία: Σφοδρή ανταλλαγή πυρών στο Ντονέτσκ

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας θα μιλήσει ενώπιον της καναδικής Βουλής

Financial Times: Μετά την Αργεντινή η χρεοκοπία απειλεί τη Βενεζουέλα

Στα δικαστήρια για τον ΕΝΦΙΑ – Από σήμερα τα πρώτα εκκαθαριστικά – Προσοχή πρέπει να δείξουν όσοι έχουν αλλαγές

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Wall Street Journal: Η Ρωσία ενισχύει τα στρατεύματά της στα σύνορα με το ΝΑΤΟ – Οι ασκήσεις με το όνομα «Δύση»
Ο ρωσικός στρατός ετοιμάζεται αθόρυβα για την πιθανή σύγκρουση με στρατεύματα του ΝΑΤΟ: Αξιωματούχοι κάνουν λόγο για αύξηση στρατολογήσεων και ενίσχυση του ρωσικού εξοπλισμού
Στρατιώτης στο Κουρσκ / Φωτογραφία: Reuters 2
Το χάος του μπλακ άουτ σε Ισπανία και Πορτογαλία μέσα από 10 φωτογραφίες - Καμία θεωρία «δεν αποκλείεται» λέει ο Ισπανός πρωθυπουργός
«Τα φώτα έσβησαν και το μετρό σταμάτησε» περιέγραφαν σαστισμένοι πολίτες ενώ πανδαιμόνιο δημιουργήθηκε σε αεροδρόμια, νοσοκομείο και στους δρόμους
Μπλακ Αουτ στη Μαδρίτη 3
Το βασιλικό πρωτόκολλο «κράτησε» την Κέιτ Μίντλετον και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου
Το 2005, ο τότε πρίγκιπας Κάρολος πήγε επίσης μόνος του στην κηδεία του Πάπα Ιωάννη Παύλου ΙΙ - παρόλο που επρόκειτο να παντρευτεί την Καμίλα Πάρκερ Μπόουλς την επομένη μέρα της τελετής
Κέιτ Μίντλετον: Το βασιλικό πρωτόκολλο την «κράτησε» και δεν πήγε στην κηδεία του Πάπα Φραγκίσκου 3