Site icon NewsIT

Η Ρωσία υπόσχεται να απαντήσει στην Ουκρανία στην περίπτωση που χρησιμοποιήσει βαλλιστικούς πυραύλους

11.09.2024 | 14:35
Η Ρωσία υπόσχεται να απαντήσει στην Ουκρανία στην περίπτωση που χρησιμοποιήσει βαλλιστικούς πυραύλους

Artillerymen of the 15th Operative Purpose Brigade 'Kara-Dag of the National Guard of Ukraine fire a M101A1 howitzer towards Russian troops at a front line, amid Russia's attack on Ukraine, near Pokrovsk, Donetsk region, Ukraine September 5, 2024. Radio Free Europe/Radio Liberty/Serhii Nuzhnenko via REUTERS TPX IMAGES OF THE DAY

Τέλος στους ισχυρισμούς που θέλουν το Ιράν να έστειλε πυραύλους στη Ρωσία για να χρησιμοποιηθούν κατά του στρατού της Ουκρανίας, έβαλε σήμερα (11.09.2024) το Κρεμλίνο, σε μία περίοδο όπου όλοι οι ηγέτες του κόσμου κρατούν σκληρή στάση απέναντι στον πόλεμο που ξεκίνησε τον Φεβρουάριο του 2022.

Το συγκεκριμένο σενάριο (που διέψευσε κατηγορηματικά η Ρωσία), έγινε γνωστό χθες, όταν ο Άντονι Μπλίνκεν είπε πως οι βαλλιστικοί πύραυλοι στάλθηκαν από το Ιράν για να χρησιμοποιηθούν κατά της Ουκρανίας.

Ο υπουργός εξωτερικών των ΗΠΑ μάλιστα προειδοποίησε πως αν αυτός ο ισχυρισμός ισχύει, τότε Μόσχα και Τεχεράνη απειλούν την ευρύτερη ευρωπαϊκή ασφάλεια.

Η Τεχεράνη με τη σειρά της απάντησε πως αυτός ο ισχυρισμός είναι απλά «άσχημη προπαγάνδα».

Η Ρωσία έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για δεύτερη φορά μέσα στην ημέρα και ξεκαθάρισε πως στην περίπτωση που οι δυτικοί σύμμαχοι της Ουκρανίας την αφήσουν να χρησιμοποιήσει όπλα μεγάλης εμβέλειας, τότε εκείνη θα απαντήσει «δεόντως».

«Κάθε απόφαση αυτού του είδους που λαμβάνεται από τη Δύση (…) αποτελεί άλλη μια απόδειξη του αιτιολογημένου, απαραίτητου και χωρίς εναλλακτική (επιλογή) χαρακτήρα της ειδικής επιχείρησης στην Ουκρανία», είπε ο εκπρόσωπος της ρωσικής προεδρίας Ντμίτρι Πεσκόφ.

Ο Τζο Μπάιντεν σε ερώτηση που του έκαναν για το αν οι ΗΠΑ θα άρουν τους περιορισμούς στη χρήση όπλων μεγάλης εμβέλειας από την Ουκρανία (όπως πύραυλοι ATACM), απάντησε πως η κυβέρνησή του το επεξεργάζεται αυτήν την περίοδο.

Ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον φαίνεται πως ήδη έχει αποφασίσει να προχωρήσει σε μια τέτοια κίνηση.

Η Ρωσία θα καταστρέψει οποιεσδήποτε νέες παραδόσεις πυραύλων μεγάλου βεληνεκούς ATACM στην Ουκρανία από τις ΗΠΑ, είπε σήμερα ο Ρώσος υφυπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Ριαμπκόφ.

Ο Ριαμπκόφ συμπλήρωσε πως η πιθανή απόφαση των ΗΠΑ να επιτρέψουν στο Κίεβο πλήγματα βαθιά στο ρωσικό έδαφος με τη χρήση πυραύλων αυτού του είδους αυξάνει «τους κινδύνους».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version