Site icon NewsIT

Η ρωσική Υπηρεσία Ασφάλειας εμπόδισε την Ουκρανία να κλέψει ρωσικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο

08.07.2024 | 11:31
Η ρωσική Υπηρεσία Ασφάλειας εμπόδισε την Ουκρανία να κλέψει ρωσικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο

epa09818273 A building that was destroyed by a bomb near the school number 25 in Zhytomyr, Ukraine, 11 March 2022. According to the United Nations refugee agency UNHCR, over 2.5 million people have fled Ukraine since the Russian invasion began on 24 February. Many, however, have decided to stay and fight. EPA/MIGUEL A. LOPES

Μεγάλη ένταση σημειώθηκε τόσο στη Ρωσία όσο και στην Ουκρανία μετά την αποτυχημένη απόπειρα της δεύτερης να κλέψει ρωσικό βομβαρδιστικό αεροπλάνο Tu-22M3 και να το μεταφέρει στα εδάφη της.

«Ουκρανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν την πρόθεση να στρατολογήσουν ένα Ρώσο πιλότο της Πολεμικής Αεροπορίας έναντι χρηματικής αμοιβής και της χορήγησης της ιταλικής υπηκοότητας για να τον πείσουν να οδηγήσει και να προσγειώσει ένα πυραυλοφόρο αεροπλάνο στην Ουκρανία», ανακοίνωσε σήμερα (08.07.2024) η Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Ασφαλείας (FSB) της Ρωσίας που κατάφερε να εμποδίσει την ουκρανική πειρατεία.

Κατά τη διάρκεια της επιχείρησης, η Ρωσία πήρε στα χέρια της πληροφορίες που βοήθησαν τον στρατό της να επιτεθεί στο αεροδρόμιο του Όζερνε στη βορειοδυτική Ουκρανία, ανέφερε επίσης στην ανακοίνωσή της η FSB.

Μέχρι στιγμής δεν έχει ξεκαθαριστεί πότε έγινε η επιχείρηση ούτε τα πλήγματα στο αεροδρόμιο αν και στην περιφέρεια του Ζιτομίρ ήχησαν αεροπορικοί συναγερμοί το πρωί.

Η πλατφόρμα Telegram που χρησιμοποιείται από πολιτικούς αξιωματούχους και στρατιωτικούς και των δύο χωρών, και τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης επιβεβαίωσαν πως σήμερα το πρωί ακούστηκαν εκρήξεις στο Ζιτομίρ.

Το Ρόιτερς δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει τις πληροφορίες από άλλες πηγές ούτε για την ρωσική επιχείρηση ούτε για τις εκρήξεις και η Υπηρεσία Ασφαλείας της Ουκρανίας δεν απάντησε στο αίτημα του Ρόιτερς για σχόλια.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version