Τετάρτη, 24 Ιουλ.
34oC Αθήνα

Η Σλοβενία στηρίζει το Μαυροβούνιο για την ένταξή του στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Η Σλοβενία στηρίζει το Μαυροβούνιο για την ένταξή του στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ

Η Σλοβενία στηρίζει σθεναρά το Μαυροβούνιο στις προσπάθειες για πλήρη ένταξη στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δήλωσε ο Σλοβένος υπουργός Εξωτερικών, Καρλ Έριαβετς, ο οποίος είχε συνομιλίες με τον Μαυροβούνιο ομόλογό του, Ίγκορ Λούκσιτς στη Λιουμπλιάνα.

Ο κ. Έριαβετς εξήρε την πρόοδο του Μαυροβουνίου στην πορεία ένταξης στην ΕΕ τονίζοντας ότι η χώρα έχει κάνει πολλά βήματα το τελευταίο διάστημα, συμπεριλαμβανομένων συνταγματικών και νομοθετικών αλλαγών.

Η Σλοβενία θα ήθελε να δει το Μαυροβούνιο να αρχίζει σύντομα τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις στα κεφάλαια που αφορούν το δικαστικό σύστημα και τα θεμελιώδη δικαιώματα και τη δικαιοσύνη, τις ελευθερίες και την ασφάλεια, είπε ο κ. Έριαβετς.

Τόνισε ακόμη ότι η Σλοβενία παράσχει τεχνική και διοικητική βοήθεια στο Μαυροβούνιο σε όλα τα επίπεδα.
Ο υπουργός Εξωτερικών του Μαυροβουνίου δήλωσε ότι η Σλοβενία, ένας από τους βασικούς υποστηρικτές της χώρας του όσον αφορά την υλοποίηση της ατζέντας ένταξης στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ.

Οι κ.κ. Έριαβετς και Λούκσιτς συναντήθηκαν χθες στη Λιουμπλιάνα και υπέγραψαν πρόγραμμα διεθνούς αναπτυξιακής συνεργασίας Σλοβενίας – Μαυροβουνίου έως το 2015.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ξεκίνησαν οι προετοιμασίες για το Gay Pride Parade στο Μαυροβούνιο

Στο Μαυροβούνιο πίνουν 13 λίτρα αλκοόλ το χρόνο

Πού υπάρχει μισθός 197.000 ευρώ το μήνα;

Τι έκρυψαν μέσα στο… φέρετρο;

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε