Κόσμος

Η Συρία ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορονοϊού

Η Συρία ενέκρινε το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V κατά του κορονοϊού και η χρήση του επετράπη στην επικράτεια της χώρας, μεταδίδει το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο TASS επικαλούμενο ανακοίνωση της πρεσβείας της Συρίας στη Μόσχα.

«Η Συριακή Αραβική Δημοκρατία ολοκλήρωσε όλες τις διαδικασίες για την έγκριση του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V κατά της νόσου του κορονοϊού και επέτρεψε τη χρήση του στην επικράτειά της» αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Νωρίτερα, ο ειδικός απεσταλμένος του Ρώσου προέδρου για τη Συρία Αλεξάντρ Λαβρέντιεφ, σε συνέντευξη του στο πρακτορείο TASS, είχε δηλώσει ότι η Μόσχα μελετάει το ενδεχόμενο της άμεσης αποστολής στη Δαμασκό του εμβολίου Sputnik-V, επισημαίνοντας ωστόσο ότι για να γίνει αυτό είναι αναγκαία η έγκριση του εμβολίου από το υπουργείο Υγείας της Συρίας.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της Συρίας, τα οποία αναφέρει το πρακτορείο Sana, στη χώρα έχουν καταγραφεί 15.179 κρούσματα κορονοϊού και 998 θάνατοι

Στα εδάφη που ελέγχουν οι Κούρδοι στη βορειοανατολική Συρία έχουν καταγραφεί 8.600 κρούσματα και 311 θάνατοι, ενώ στις περιοχές που βρίσκονται υπό τον έλεγχο των ανταρτών στη βορειοδυτική Συρία έχουν καταγραφεί 21.121 κρούσματα και 408 θάνατοι.

Τον Δεκέμβριο, η Συρία εντάχθηκε επίσης στον μηχανισμό Covax του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), που έχει ως σκοπό να βοηθήσει τις φτωχότερες χώρες.

Ο ΠΟΥ, η UNICEF και η οργάνωση Gavi έχουν θέσει ως στόχο να παράσχουν εμβόλια για το 20% του πληθυσμού της Συρίας έως το 2021.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι ευλογίες του πάπα Φραγκίσκου από το «papa mobile», το μήνυμά του για το Πάσχα και η αναφορά στους Χριστιανούς της Γάζας
Ο Αργεντινός πάπας ζήτησε και πάλι κατάπαυση του πυρός στη Γάζα και απελευθέρωση των ομήρων, όπως και να «παρασχεθεί βοήθεια στον κόσμο, ο οποίος πεινάει και προσμένει ένα μέλλον ειρήνης»
Ο πάπας Φραγκίσκος