Παρασκευή, 30 Αυγ.
31oC Αθήνα

Η θρυλική Jaguar XKSS 60 χρόνια μετά! [pics, vid]

Η θρυλική Jaguar XKSS 60 χρόνια μετά! [pics, vid]

Έχουν περάσει 59 χρόνια από τα θρυλικά “χαμένα” supercars της Jaguar που καταστράφηκαν από πυρκαγιά σε εργοστάσιο στο Κόβεντρι το 1957.

Κανένας λάτρης των Jaguar δεν πίστευε ότι θα έβγαινε ξανά το μοντέλο XKSS μετά την καταστροφή στο εργοστάσιο της εταιρείας. Μόνο 16 από τα 25 διάσημα κάμπριο XKSS ολοκληρώθηκαν. Εννέα αυτοκίνητα που προορίζονταν για εξαγωγή στη Βόρεια Αμερική “χάθηκαν” στο εργαστάσιο Browns Lane της Jaguar στο Coventry.

Έξι δεκαετίες μετά την καταστροφική φωτιά, τα “χαμένα” supercars κατασκευάστηκαν ξανά. Μόνο που το μοντέλο κοστίζει 1 εκατομμύριο λίρες, τη στιγμή που τα αυθεντικά XKSS μπορεί να τιμολογούνται και πάνω από 10 εκατομμύρια λίρες.

Τα νέα σπορ αυτοκίνητα βασίζονται στα αρχικά σχέδια, με τις παραδόσεις να ξεκινούν από την επόμενη χρονιά. Η Jaguar παρουσίασε το νέο μοντέλο της στο Petersen Museum στο Λος Άντζελες και επισήμανε πως αυτό το XKSS μοντέλο ήταν το πρώτο που κατασκευάστηκε μετά από 60 χρόνια.

ΤΟ βελτιωμένο XKSS κατασκευάστηκε από το 1954 ως το 2956, με τον ηθοποιό Steve McQueen να έχει στην κατοχή του ένα αυθεντικό XKSS. Από τη στιγμή που η φωτιά κατέστρεψε 9 αυτοκίνητα, σημαίνει ότι κυκλοφορούσαν στον κόσμο μόνο 16 μοντέλα XKSS. H Jaguar έψαξε στα σχεδιαγράμματά της για να επιτρέψει σε ειδικούς τεχνίτες να κατασκευάσουν το αυτοκίνητο με τις ακριβείς προδιαγραφές του 1957.

Πηγή: Dailymail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε