Πέμπτη, 5 Σεπτ.
29oC Αθήνα

Η Τουρκία «απάντησε» στο Netflix για τη «Famagusta» με προπαγανδιστικό βίντεο για τα 50 χρόνια εισβολής στην Κύπρο

Η Τουρκία «απάντησε» στο Netflix για τη «Famagusta» με προπαγανδιστικό βίντεο για τα 50 χρόνια εισβολής στην Κύπρο

Μετά τις αντιδράσεις στο εσωτερικό της, η Τουρκία έδωσε την Πέμπτη (05.09.2024) στη δημοσιότητα τη δική της απάντηση στη σειρά του MEGA «Famagusta», η οποία προβάλλεται στο Netflix.

Το Υπουργείο Άμυνας της Τουρκίας, όπως είχε προαναγγείλει νωρίτερα ο εκπρόσωπός του, δημοσιοποίησε ένα ντοκιμαντέρ, το οποίο προβάλλεται ήδη και στην κρατική τηλεόραση της χώρας, περιγράφοντας τις «θηριωδίες» των Ελλήνων στην Κύπρο, σε μία απόπειρα να δοθεί απάντηση στη σειρά «Famagusta» που παίζεται στο Netflix.

Το ντοκιμαντέρ εστιάζει στη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εισβολή στην Κύπρο, κάνοντας λόγο για «Ελληνοκύπριος τρομοκράτες» και «πραγματικές και οδυνηρές αλήθειες κι όχι κατασκευασμένες ιστορίες».

«Αντί για τη φανταστική σειρά που δείχνει ασέβεια στην ιερή μνήμη των Τουρκοκύπριων αδελφών μας που σφαγιάστηκαν αλύπητα από Ελληνοκύπριους τρομοκράτες, καλούμε όλο τον κόσμο να παρακολουθήσει το «The 50th Anniversary Documentary» παραγωγής του Υπουργείου μας. Αυτή η ταινία, με αγγλικούς υπότιτλους, λέει τις πραγματικές και οδυνηρές αλήθειες του τι πραγματικά συνέβη, όχι κατασκευασμένες ιστορίες», αναφέρει το μήνυμα του τουρκικού Υπουργείου Άμυνας στο X (πρώην Twitter) για το προπαγανδιστικό ντοκιμαντέρ.

Υπενθυμίζεται ότι στη «Famagusta» είχε αντιδράσει αρχικά το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας, κάνοντας λόγο για «μαύρη προπαγάνδα της ελληνοκυπριακής διοίκησης της Νότιας Κύπρου, διαστρεβλώνοντας τα ιστορικά γεγονότα» και πως «η σειρά αυτή αποτελεί μεγάλη ασέβεια προς τις τιμημένες μνήμες των Τουρκοκυπρίων που σφαγιάστηκαν από ελληνοκυπριακές συμμορίες την περίοδο 1963 – 1974».

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις