Παρασκευή, 19 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Η Τουρκία απειλεί την Κύπρο με νέο «Αττίλα»: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

Η Τουρκία απειλεί την Κύπρο με νέο «Αττίλα»: «Μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ»

Τις προκλήσεις συνεχίζει η Τουρκία και με μια ανάρτηση του το υπουργείο Άμυνας της χώρας απειλεί με νέο «Αττίλα».

Στην επέτειο των 50 χρόνων από την εισβολή της Τουρκίας στην Κύπρο το Υπουργείο Άμυνας δημοσίευσε βίντεο παρουσιάζοντας τις στρατιωτικές δυνάμεις της χώρας, με την ανάρτηση να αναφέρει ότι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά ένα βράδυ».

Με το γνωστό και αγαπημένο τραγούδι του Προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας αποφασίζει να προκαλέσει ένταση «στα ήρεμα νερά του Αιγαίου».

Χρησιμοποιεί μάλιστα τους περίφημους στίχους «μη με καλείς τόσο δυνατά από την καρδιά σου, μπορεί να έρθω ξαφνικά μία νύχτα» κάνοντας τον παραλληλισμό με την τουρκική εισβολή στην Κύπρο το καλοκαίρι του 1974, απειλώντας εμμέσως με ένα νέο«Αττίλα».

Ωστόσο, στην ανάρτηση γίνεται λόγος και για την επικείμενη «φιέστα» που προετοιμάζει η Τουρκία στα Κατεχόμενα, ενώ με προκλητικό τρόπο μιλάει για «ειρηνευτική επιχείρηση» και μάλιστα προσκαλεί κόσμο να συμμετέχουν στις εορταστικές εκδηλώσεις. 

Ειδικότερα, αναφέρει ότι:

«Στο πλαίσιο της συμπλήρωσης 50 ετών από την «ειρηνευτική επιχείρηση» του 1974, τιμούμε με ευγνωμοσύνη και σεβασμό τους ηρωικούς μάρτυρες και βετεράνους του ηρωικού μας στρατού που έθεσαν τέλος στην καταπίεση των Τούρκων συμπατριωτών μας στην Κύπρο και περιμένουμε όλους τους Κύπριους αδελφούς και αδελφές μας στην παρέλαση που θα γίνει αύριο με 50 πλοία».

Πηγή: OnAlert.gr

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις