Κόσμος

Η Τουρκία διαψεύδει ότι μετέφερε μεγάλη στρατιωτική βοήθεια και εξοπλισμούς στο Πακιστάν με έξι αεροσκάφη

Η αρμόδια υπηρεσία της τουρκικής προεδρίας απάντησε στα δημοσιεύματα του Τύπου

Αρκετές αναφορές από μέσα ενημέρωσης στην Τουρκία, που είδαν τις τελευταίες ώρες το φως της δημοσιότητας, υποστήριζαν ότι τουρκικά στρατιωτικά μεταγωγικά αεροσκάφη τύπου C-130 είχαν προσγειωθεί στο Πακιστάν για να μεταφέρουν εξοπλισμό και στρατιωτικές προμήθειες.

Με φόντο την ολοένα αυξανόμενη ένταση ανάμεσα στο Πακιστάν και την Ινδία, μετά την πολύνεκρη επίθεση στο Κασμίρ, τα στρατιωτικά αεροσκάφη από την Τουρκία κίνησαν τις υποψίες αρκετών στρατιωτικών αναλυτών λόγω της κρίσιμης χρονικής συγκυρίας.

Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Τουρκία και το Πακιστάν έχουν εξαιρετικά στενές σχέσεις στους τομείς της άμυνας αλλά και της στρατιωτικής συνεργασίας, με αποτέλεσμα η παρουσία των τουρκικών C-130 στο Πακιστάν να ερμηνευθεί ως κίνηση στρατιωτικής βοήθειας τη Άγκυρας στο Ισλαμαμπάντ.

Τα δημοσιεύματα στον τουρκικό Τύπο ανάγκασαν το Κέντρο για την Καταπολέμηση της Παραπληροφόρησης της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας να αντιδράσει δημόσια και να διαψεύσει τους ισχυρισμούς ότι η Άγκυρα έστειλε έξι φορτία με όπλα στο Πακιστάν.

«Ένα μεταγωγικό αεροπλάνο που αναχώρησε από την Τουρκία προσγειώθηκε στο Πακιστάν για ανεφοδιασμό. Κατόπιν συνέχισε την πτήση του στην προκαθορισμένη πορεία του» σημειώνεται σε ανακοίνωση του.

Με τίτλο «Ένταση πολέμου στο Κασμίρ! Η Τουρκία έστειλε έξι αεροσκάφη γεμάτα με όπλα στο Πακιστάν» η εθνικιστική φιλοκυβερνητική εφημερίδα Türkiye δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της σχετικό ρεπορτάζ, όπου, μεταξύ άλλων, αναφερόταν ότι «έξι μεταφορικά αεροσκάφη που ανήκουν στον τουρκικό στρατό μετέφεραν πολεμικό υλικό στο Πακιστάν. Αναφέρθηκε ότι στα υλικά αυτά περιλαμβάνονταν όπλα και πύραυλοι καθώς και μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Πακιστανοί αξιωματούχοι δήλωσαν ότι “η Τουρκία επιδεικνύει μια αθόρυβη αλλά πραγματική υποστήριξη“».

Στη συνέχεια το ρεπορτάζ αυτό αποσύρθηκε από τον δικτυακό τόπο της εφημερίδας. Ανάλογα ρεπορτάζ είχαν δημοσιεύσει και άλλα τουρκικά μέσα ενημέρωσης, κυρίως εξειδικευμένοι σε θέματα άμυνας δικτυακοί τόποι.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Βατικανό: 133 οι καρδινάλιοι στο Κονκλάβιο που θα εκλέξει τον νέο Πάπα – Το απόγευμα της 7ης Μαΐου αρχίζει η ιστορική διαδικασία
Στο Κονκλάβιο, για την εκλογή του διαδόχου του αείμνηστου Πάπα Φραγκίσκου, πρόκειται να πάρουν μέρος 133 καρδινάλιοι, όλοι τους ηλικίας έως 80 ετών
Καρδινάλιοι
Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον: Στη Σκωτία για την επέτειο του γάμου τους – Τα ασορτί σακάκια και το πανάκριβο ρολόι
Το ζευγάρι - που έφτασε με ελικόπτερο στο νησί- υποδέχτηκε ένα πλήθος περίπου 300 ντόπιων και τουριστών που ζητωκραύγαζαν στο πέρασμά του υπό τους ήχους γκάιντας
Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον
Ο Ντόναλντ Τραμπ έξαλλος με την Amazon του Τζεφ Μπέζος επειδή θα εμφανίζει «τιμή δασμού» στα προϊόντα της – Διαψεύδει η εταιρεία
Κατηγορίες για «πολιτική επίθεση» και «κινεζική προπαγάνδα» - Οι Αμερικανοί πρέπει να ξέρουν, απαντά ο κολοσσός του ηλεκτρονικού εμπορίου
Ντόναλντ Τραμπ, Τζεφ Μπέζος 2