Site icon NewsIT

Η Τουρκία καταδικάζει την δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια: Η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν στοχεύει στην ειρήνη

31.07.2024 | 08:56
Η Τουρκία καταδικάζει την δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια: Η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν στοχεύει στην ειρήνη

FILE PHOTO: Palestinian group Hamas' top leader, Ismail Haniyeh, looks on as he is carried during his visit at Ain el Hilweh Palestinian refugee camp in Sidon, Lebanon September 6, 2020. REUTERS/Aziz Taher/File Photo

Αναβρασμός επικρατεί στη Μέση Ανατολή μετά τη δολοφονία του Ισμαήλ Χανίγια. Η Τουρκία καταδίκασε τη δολοφονία του πολιτικού ηγέτη της Χαμάς

Σημειώνεται πως τον τελευταίο καιρό ο Ισμαήλ Χανίγια της Χαμάς ζούσε αυτοεξόριστος στο Λίβανο και στην Τουρκία. Μάλιστα, είχε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με Τούρκους πολιτικούς και με τον ίδιο τον Ερντογάν. 

Το υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας εξέδωσε ανακοίνωση καταδικάζοντας την «άθλια δολοφονία» του Ισμαήλ Χανίγια. 

«Καταδικάζουμε τη δολοφονία του Αρχηγού του Πολιτικού Γραφείου της Χαμάς Ismail Haniyeh ως αποτέλεσμα μιας άθλιας δολοφονίας στην Τεχεράνη» αναφέρει η ανακοίνωση.

Συνεχίζει λέγοντας: «Εκφράζουμε τα συλλυπητήριά μας στον παλαιστινιακό λαό, που θυσίασε εκατοντάδες χιλιάδες μάρτυρες όπως ο Haniye, για να ζήσει ειρηνικά στην ίδια του την πατρίδα, κάτω από τη σκέπη του δικού του κράτους».

«Αποκαλύφθηκε για άλλη μια φορά ότι η κυβέρνηση Νετανιάχου δεν σκοπεύει να επιτύχει ειρήνη.

Αυτή η επίθεση στοχεύει επίσης να επεκτείνει τον πόλεμο στη Γάζα περιφερειακά. Εάν η διεθνής κοινότητα δεν αναλάβει δράση για να σταματήσει το Ισραήλ, η περιοχή μας θα αντιμετωπίσει πολύ μεγαλύτερες συγκρούσεις.

Η Τουρκία θα συνεχίσει να υποστηρίζει το δίκαιο ζήτημα του παλαιστινιακού λαού» καταλήγει η ανακοίνωση.

Καταδικάζει και η Ρωσία

Η Ρωσία καταδίκασε «την απαράδεκτη πολιτική δολοφονία» του Ισμαήλ Χανίγια, ο οποίος σκοτώθηκε σε πλήγμα στην Τεχεράνη.

«Είναι μια απολύτως απαράδεκτη πολιτική δολοφονία, και αυτό θα οδηγήσει σε περαιτέρω κλιμάκωση των εντάσεων», δήλωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας Μιχαήλ Μπογκντάνοφ στο ρωσικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων RIA Novosti.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version