Κόσμος

Η τραγωδία σε αριθμούς: Πάνω από 3.500 πρόσφυγες έχασαν φέτος τη ζωή τους στη Μεσόγειο

Συνολικά 3.501 μετανάστες και πρόσφυγες έχασαν φέτος τη ζωή τους προσπαθώντας να διαπλεύσουν τη Μεσόγειο και να φθάσουν στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).

Ο αριθμός των θυμάτων αυξήθηκε ύστερα από την ανατροπή βάρκας που μετέφερε 400-450 μετανάστες ανοικτά των ακτών της Αιγύπτου την Τετάρτη.

Ο ΔΟΜ εκτιμά ότι ο αριθμός των νεκρών από την τραγωδία ανέρχεται στα 285-300 άτομα, με το αιγυπτιακό Λιμενικό να αναφέρει ότι αγνοούνται σχεδόν 240 άνθρωποι. Οι εκτιμήσεις αυτές ανέβασαν τον αριθμό των θυμάτων σε πάνω από 3.500 φέτος, σχεδόν όσοι και οι θάνατοι που καταγράφηκαν για το σύνολο του 2015 και τουλάχιστον 200 περισσότεροι συγκριτικά με το 2014.

Από τις αρχές του χρόνου έως τα μέσα Σεπτεμβρίου, 2.765 άτομα έχασαν τη ζωή τους κατά το διάπλου της θαλάσσιας οδού της κεντρικής Μεσογείου που συνδέει τη Βόρεια Αφρική με την Ιταλία.

Περισσότεροι από 300.000 πρόσφυγες και μετανάστες έχουν φθάσει στις ακτές της Ευρώπης από τον Ιανουάριο του 2016, με τον αριθμό τους να είναι σχεδόν κατά 50% μικρότερος συγκριτικά με την αντίστοιχη περυσινή περίοδο.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος

Σχολιάστε

Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Αλγερία «απορρίπτει τα τελεσίγραφα και τις απειλές» από τη Γαλλία – Κρίση στις σχέσεις των δυο χωρών
Το Παρίσι απείλησε το Αλγέρι με αναθεώρηση της συμφωνίας του 1968, η οποία διευκολύνει την παραμονή, τις μετακινήσεις και την απασχόληση αλγερινών μεταναστών στη Γαλλία.
Αστυνομικοί στη Γαλλία
Ο Κάρολος κάλεσε τον Τραμπ στο παλάτι για «τσάι και συμπάθεια» – «Ανυπομονούμε να βρεθούμε εκεί» λέει ο πλανητάρχης
Ο Αμερικανός πρόεδρος γίνεται ο πρώτος εκλεγμένος πολιτικός ηγέτης στη σύγχρονη ιστορία που θα γίνει δεκτός για δεύτερη φορά από μονάρχη του Ηνωμένου Βασιλείου
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ και η σύζυγός του Μελάνια, ποζάρουν για μια φωτογραφία με τον πρίγκιπα, τότε, Κάρολο και την Καμίλα, στο Λονδίνο, το 2019
Το Υπουργείο Δικαιοσύνης των ΗΠΑ δίνει στη δημοσιότητα μυστικά αρχεία του Τζέφρι Έπσταϊν - «Πολύ αρρωστημένο υλικό»
Είναι γνωστό ότι ο Ντόναλντ Τραμπ, ο πρίγκιπας Άντριου, ο Μπιλ Κλίντον, αλλά και ο Μπιλ Γκέιτς είναι ανάμεσα στα διάσημα πρόσωπα που σχετίζονταν με τον Έπσταϊν
Φωτογραφία του Τζέφρι Έπσταϊν την οποία τράβηξαν οι αρχές της Πολιτείας της Νέας Υόρκης