Site icon NewsIT

Η Βαρκελώνη ένα απέραντο… κορονοπάρτι! (pics, vid)

16.05.2021 | 15:44
Η Βαρκελώνη ένα απέραντο… κορονοπάρτι! (pics, vid)

Έκαναν κορονοπάρτι πριν αρθούν τα μέτρα στη Βαρκελώνη. Δεν θα έκαναν το πρώτο Σαββατόβραδο χωρίς περιορισμούς;

Αυτό ήταν το βράδυ του Σαββάτου, το πρώτο αφού η Ισπανία ήρε τους περιορισμούς κατά της COVID-19, η Βαρκελώνη: ένα απέραντο κορονοπάρτι, μόνο που δεν κρατούνταν ούτε κατά διάνοια οι αποστάσεις.

Η αστυνομία επενέβη για να απομακρύνει χιλιάδες ανθρώπους που έπιναν και χόρευαν στο κέντρο της πόλης της Βαρκελώνης και στην κοντινή παραλία, προσπαθώντας να αποτρέπει τους επικίνδυνους συνωστισμούς.  

Barcellona: residenti festeggiano "libertà" a una festa improvvisata

«Απομακρύναμε τον κόσμο από κεντρικούς δρόμους και επίσης περίπου 2.000 από την παραλία, ορισμένοι εκ των οποίων δεν τηρούσαν τους περιορισμούς στις αποστάσεις ή τους κανόνες υγιεινής, όμως δεν υπήρξαν διαπληκτισμοί», δήλωσε στο Reuters ο Ρικάρδο Σάλας, της αστυνομίας της Βαρκελώνης.

Η κυβέρνηση ήρε την εξάμηνη κατάσταση έκτακτης ανάγκης τα μεσάνυχτα της 9 Μαΐου, επομένως ήταν η πρώτη ευκαιρία για τον κόσμο να διασκεδάσει όλο το Σαββατοκύριακο.

Ορισμένοι περιορισμοί παραμένουν σε ισχύ. Στην Καταλονία, για παράδειγμα, τα μπαρ και τα εστιατόρια είναι ανοικτά από τις 7 το πρωί έως τις 11 το βράδυ και ο μέγιστος αριθμός πελατών, που επιτρέπεται να κάθονται σε τραπέζια, είναι τέσσερις.

Με τους περιορισμούς στις μετακινήσεις να έχουν αρθεί στη χώρα, πολλοί Ισπανοί επέλεξαν να εκδράμουν το Σαββατοκύριακο.

Η τροχαία κατέγραψε αύξηση 42% στον αριθμό των αυτοκινήτων, που έφυγαν από μεγάλες πόλεις, χθες, σε σύγκριση με το ίδιο διάστημα την περασμένη εβδομάδα. Τουριστικοί πράκτορες στο θέρετρο Μπενιδόρμ, στη νοτιοανατολική Ισπανία, ανέφεραν πως οι κρατήσεις στα ξενοδοχεία ανέρχονταν στο 60% της πληρότητας.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version