Δευτέρα, 29 Ιουλ.
32oC Αθήνα

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν έτοιμη να αποπέμψει τον Μπόρις Τζόνσον

Η Βασίλισσα Ελισάβετ ήταν έτοιμη να αποπέμψει τον Μπόρις Τζόνσον

Κι όμως! Η Βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε από τους συμβούλους της να την ενημερώσουν για τα όπλα που έχει στα χέρια της αν αποφασίσει την αποπομπή του πρωθυπουργού της Βρετανίας, Μπόρις Τζόνσον μετά την παράνομη απόφασή του να κλείσει για πέντε εβδομάδες το Κοινοβούλιο.

Όπως αποκάλυψε το βρετανικό site i Newspaper την περασμένη Κυριακή, η Βασίλισσα Ελισάβετ ζήτησε από τους συμβούλους της να την ενημερώσουν κάτω από ποιες συνθήκες και με ποιες διαδικασίες θα μπορούσε να «ξεφορτωθεί» τον Μπόρις Τζόνσον όταν θα της ζητούσε την άδεια να κλείσει το κοινοβούλιο τον Σεπτέμβριο.

Ήταν η πρώτη φορά στα 67 χρόνια της βασιλείας της που η Ελισάβετ ζητούσε διευκρινήσεις για να αποπέμψει τον πρωθυπουργό! Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα το Ανώτατο Δικαστήριο ομόφωνα έκρινε ότι ο Τζόνσον παρανόμως διέκοψε την λειτουργία της Βουλής.

Ένας από τους παλαιότερους κοινοβουλευτικούς, ο πρώην συντηρητικός βουλευτής και πρώην Γενικός Εισαγγελέας, Dominic Grieve δήλωσε στο Sky News ότι εκτιμά πως ο Μπόρις Τζόνσον θα αποπεμφθεί από την Βασίλισσα αν αποτύχει να εφαρμόσει το νόμο ο οποίος τον υποχρεώνει να ζητήσει τρεις μήνες παράταση για το Brexit δεν πετύχει συμφωνία με την ΕΕ έως τις 19 Οκτωβρίου. «Θα τον στείλει από εκεί που ήρθε μέσα σε πέντε λεπτά», είπε χαρακτηριστικά.

πηγή: inews.co.uk

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις