Τετάρτη, 2 Οκτ.
19oC Αθήνα

Η βασίλισσα Ράνια απαντά στο Charlie Hebdo για τον μικρό Αϊλάν

Η βασίλισσα Ράνια απαντά στο Charlie Hebdo για τον μικρό Αϊλάν

Αντιδρώντας στο σκίτσο του Charlie Hebdo που προκάλεσε οργή σε όλο τον κόσμο, η βασίλισσα Ράνια της Ιορδανίας απάντησε στο σατιρικό περιοδικό με ένα σκίτσο του Osama Hajjaj.

“Γιατρός, δάσκαλος, γλυκός γονιός” ήταν τα λόγια που συνόδευαν το σκίτσο και αναφέρονταν στο τι θα μπορούσε να γίνει ο 3χρονος Αϊλάν Kurdi από τη Συρία που ξεψύχησε στα νερά του Αιγαίου, αναζητώντας ένα καλύτερο μέλλον. Ήταν η δική της απάντηση στο σκίτσο του περιοδικού που προκάλεσε οργισμένες αντιδράσεις σε όλο τον κόσμο. Ευχαρίστησε μάλιστα τον σκιτσογράφο που μετέφερε στο χαρτί τις σκέψεις της.

Το σκίτσο του περιοδικού εμφάνιζε τον μικρό Αϊλάν μεγάλο να κυνηγά μια Γερμανίδα για να την παρενοχλήσει σεξουαλικά, συνδέοντάς τον με τις πρόσφατες σεξουαλικές επιθέσεις στη Γερμανία που οι αξιωματούχοι ανακοίνωσαν ότι έγιναν από άντρες με βορειοαφρικανική ή αραβική εμφάνιση.

Η καταδίκη για το σκίτσο ήταν παγκόσμια. Ανάμεσά τους και μέλη της οικογένειας του ανήλικου. Υπήρξαν ωστόσο άλλοι που υπερασπίστηκαν το σκίτσο ως επίθεση στην ιδέα ότι όλοι οι μετανάστες είναι εγκληματίες.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε