Κυριακή, 4 Αυγ.
30oC Αθήνα

Η βόλτα για να δουν τις φάλαινες κατέληξε σε τραγωδία – Πέντε νεκροί

Η βόλτα για να δουν τις φάλαινες κατέληξε σε τραγωδία – Πέντε νεκροί

Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στη Βρετανική Κολομβία (δυτικός Καναδάς) όταν σκάφος που έκανε εκδρομές για να δουν οι τουρίστες τις φάλαινες, βυθίστηκε με αποτέλεσμα από τους 27 επιβαίνοντες, πέντε να χάσουν τη ζωή τους και άλλοι τέσσερις να αγνοούνται.

Φωτογραφίες που ανέβηκαν στο Facebook και το twitter δείχνουν το σκάφος βυθισμένο, κοντά στα βράχια της ακτής. Κανείς δεν έχει καταλάβει πως έγινε το κακό, αφού σύμφωνα με τους ντόπιους, η θαλάσσια ήταν ήρεμη και ο καιρός καλός.

Η τραγωδία συνέβη στο Tofino της Βρετανικής Κολομβίας στον Καναδά. Στο ψαροχώρι των 2000 κατοίκων, το νοσοκομείο έχει μόλις 10 κρεβάτια. Οι διασωθέντες, όσοι τουλάχιστον δεν πήραν εξιτήριο, μεταφέρθηκαν αλλού για νοσηλεία.

Αμέσως μόλις έγινε γνωστό πως μια βάρκα από εκείνες που έκαναν εκδρομές για να δουν οι τουρίστες από κοντά τις φάλαινες που βρίσκονται στην περιοχή έχει ανατραπεί, στο σημείο έσπευσαν άλλα αλιευτικά για να βοηθήσουν. 18 άνθρωποι διασώθηκαν, ενώ ακόμη αγνοούνται τέσσερις.

Φωτογραφία ReutersΦωτογραφία ReutersΦωτογραφία Reuters

Όπως δήλωσε ο Τζο Μάρτιν, μέλος του Tal-o-qui-aht First Nation, ο αδερφός και ο ανιψιός του είχαν βγει για ψάρεμα όταν είδαν τη βάρκα αναποδογυρισμένη και έτρεξαν να βοηθήσουν. Αντί όμως να βγάλουν επιζώντες, ανέσυραν τρεις νεκρούς. Το πλοιάριο βρισκόταν στην άκρη του νησιού Βάργκας, όπου όταν έχει καιρό, τα πράγματα γίνονται δύσκολα αλλά την ώρα του δυστυχήματος δεν φυσούσε καν! Το πλοίο που αναποδογύρισε ήταν από τα μεγαλύτερα στο νησί.

Φωτογραφία ReutersΦωτογραφία Reuters

Οι ντόπιοι δήλωσαν στο CKNW πως τα νερά στο σημείο εκείνο μπορεί να είναι ύπουλα, καθώς μεγάλα παλιρροϊκά κύματα μπορεί να ρίξουν τις βάρκες στα βράχια.

Το MV Leviathan II, το πλοίο που ανατράπηκε, είναι κλειστού τύπου και μπορεί να μεταφέρει έως 46 άτομα.

Πηγή: Daily Mail

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε