Κόσμος

Η Βόρεια Κορέα εκτόξευσε «βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς» στη θάλασσα

Τις προκλήσεις συνέχισε η Βόρεια Κορέα που εκτόξευσε σήμερα «βαλλιστικούς πυραύλους μικρού βεληνεκούς» προς την κατεύθυνση της Ανατολικής Θάλασσας την οποία το Τόκιο αποκαλεί Θάλασσα της Ιαπωνίας, ανακοίνωσε το γενικό επιτελείο εθνικής άμυνας της Νότιας Κορέας, «καταδικάζοντας» την ενέργεια αυτή και τονίζοντας πως ακόμη βρίσκεται σε εξέλιξη η ανάλυση της οπλικής δοκιμής.

Σύμφωνα με τη Σεούλ, η εκτόξευση των βαλλιστικών πυραύλων έγινε «στις  07:10» (τοπική ώρα· 01:10 ώρα Ελλάδας). Το γενικό επιτελείο διαβεβαίωσε πως θα «μοιραστεί» τα ευρήματα της ανάλυσης της δοκιμής με τις αρχές των ΗΠΑ και της Ιαπωνίας.

Το ιαπωνικό υπουργείο Άμυνας επιβεβαίωσε την εκτόξευση τουλάχιστον ενός βαλλιστικού πυραύλου από τη Βόρεια Κορέα.

Η Πιονγκγιάνγκ διεξάγει συχνά δοκιμές όπλων γύρω στις 9 Σεπτεμβρίου, την επέτειο της ίδρυσης του κράτους. Είχε προχωρήσει στην πέμπτη της δοκιμή πυρηνικού όπλου την 9η Σεπτεμβρίου 2016.

Κατά τη διάρκεια ομιλίας του νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, με την ευκαιρία της 76ης επετείου από την ίδρυση της ΛΔ Κορέας, ο ηγέτης της και εγγονός του ιδρυτή της Κιμ Γιονγκ Ουν δήλωσε πως η Πιονγκγιάνγκ εννοεί να ενισχύσει το πυρηνικό οπλοστάσιό της για να αντιμετωπίσει «οποιαδήποτε απειλητική ενέργεια από αντίπαλα κράτη».

Η Πιονγκγιάνγκ πολλαπλασίασε τις εκτοξεύσεις πυραύλων εν μέσω της κλιμάκωσης των εντάσεων με τη Σεούλ τα τελευταία χρόνια.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αγνοείται ναυτικός μετά τη σύγκρουση δεξαμενόπλοιου με φορτηγό πλοίο στη Βόρεια Θάλασσα – Τεράστια ανησυχία για τη διαρροή εξαιρετικά τοξικών ουσιών
Πελώριες φλόγες, ελαφρά τραυματισμοί ανθρώπων και μία αγνώστου μεγέθους ρύπανση είναι το αποτέλεσμα της σύγκρουσης των δύο πλοίων
Επιχείρηση για την κατάσβεση φωτιάς σε πλοίο
Απειλές Τραμπ μετά τη σύλληψη φιλοπαλαιστίνιου ηγέτη φοιτητικών κινητοποιήσεων: «Θα υπάρξουν και άλλες»
Το υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας ανακοίνωσε τη σύλληψη του Μαχμούντ Χαλίλ, του Παλαιστίνιου φοιτητή που συμμετείχε στις περσινές φιλοπαλαιστινιακές διαδηλώσεις
Ο Ντόναλντ Τραμπ