Δευτέρα, 22 Ιουλ.
30oC Αθήνα

Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει νέα πυρηνική δοκιμή

Η Βόρεια Κορέα ετοιμάζει νέα πυρηνική δοκιμή

Την ώρα που οι ΗΠΑ ανέβαλαν τη δική τους πυραλική δοκιμή ως ένδειξη καλής θέλησης, η Βόρεια Κορέα φαίνεται πως δεν έχει την ίδια διάθεση και ετοιμάζεται για την τέταρτη πυρηνική της δοκιμή.

Αυτό υποστηρίζουν αξιωματούχοι της Νότιας Κορέας σύμφωνα με το BBC.

Ο Νοτιοκορεάτης υπουργός Ενοποίησης, Ριό Κιλ-τζάε ανακοίνωσε σε βουλευτές ότι υπάρχουν «σημάδια» αυξημένης δραστηριότητας στις βασικές εγκαταστάσεις πυρηνικών δοκιμών του Βορρά.

Άλλες λεπτομέρειες δεν έδωσε αλλά όταν τον ρώτησαν για δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η Πιονγκγιάνγκ αύξησε τη δραστηριότητά της στην υπόγεια πλευρά των ατομικών της δοκιμών, απάντησε ότι «υπάρχουν ενδείξεις».

Ο Κιμ Μιν-σεοκ, εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας της Νότιας Κορέας, δήλωσε πως είναι πιθανόν η Πιονγκιάνγκ να εκτοξεύσει βαλλιστικό πύραυλο και να κάνει πυρηνική δοκιμή συγχρόνως. Πρόσθεσε όμως, σύμφωνα με το πρακτορείο Yonhap, στο πεδίο των δοκιμών υπάρχουν πολλές εγκαταστάσεις άρα η κινητικότητα δεν πρέπει να προκαλεί αίσθηση.

Η εφημερίδα «JoongAng Ilbo» επικαλείται δηλώσεις Νοτιοκορεάτη αξιωματούχου, σύμφωνα με τον οποίο οι μυστικές υπηρεσίες της Νότιας Κορέας εντοπίσει «αυξημένη δραστηριότητα εργατικού δυναμικού και οχημάτων» στις εγκαταστάσεις των πυρηνικών δοκιμών Πούνγκιε-ρι, στα βορειοανατολικά.

«Παρακολουθούμε από κοντά την κατάσταση, που μοιάζει πολύ με την αντίστοιχη πριν από την τρίτη πυρηνική δοκιμή», δήλωσε ο αξιωματούχος στην εφημερίδα. «Προσπαθούμε να εξακριβώσουμε αν πρόκειται για προετοιμασία πυρηνικής δοκιμής ή απλά μία στρατηγική άσκησης περαιτέρω πιέσεων σε εμάς και τις ΗΠΑ», πρόσθεσε.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κορέα: “Οι Έλληνες καλύτεροι πολεμιστές” (VIDEO)

ΒΙΝΤΕΟ: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν πυροβολεί

Σε ετοιμότητα η Β. Κορέα – Παραμένουν οι ξένοι διπλωμάτες

9 πράγματα που δεν ξέραμε για τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν

Η μοναδική Ελληνίδα που ζει στην Πιονγιάνγκ εγκαταλείπει τη Βόρεια Κορέα

Έτοιμη να οπλίσει η Βόρεια Κορέα; Ειδοποίησε όλες τις πρεσβείες να σκεφτούν την εκκένωση

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας με πρόσωπο γουρουνιού και επικηρυγμένος (ΦΩΤΟ)

Προετοιμασίες πόλεμου στη Βόρεια Κορέα – Και δεύτερος πύραυλος σε εκτοξευτήρα!

Βόρεια Κορέα προς ΗΠΑ: «Θα σας συντρίψουμε με πυρηνικά!» – Τελική έγκριση για επίθεση

Ν.Κορέα: Θα επέμβουμε και στρατιωτικά για τους εγκλωβισμένους εργάτες μας στη Β. Κορέα!

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε