Κόσμος

Η Βουλγαρία καλεί τη Βόρεια Μακεδονία να αποδεχθεί τις απαιτήσεις της ΕΕ αν θέλει να είναι μέλος

Η Βουλγαρία μέσω του προέδρου Ρούμεν Ράντεφ ξεκαθάρισε πως η Βόρεια Μακεδονία θα πρέπει να δείξει την “επιθυμία της να είναι μέρος μιας ενωμένης Ευρώπης ικανοποιώντας όλες τις απαιτήσεις που θέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση, όπως έχουν κάνει όλα τα κράτη μέλη”.

Ο Ρουμέν Ράντεφ, πρόεδρος στην Βουλγαρία έκανε αυτές τις δηλώσεις για τη Βορεια Μακεδονία όταν πραγματοποιούσε την παραδοσιακή ετήσια επίσκεψη στο Βατικανό και στην Ιταλία ενόψει της Ημέρας των Αγίων Αδελφών Κυρίλλου και Μεθοδίου, του βουλγαρικού αλφαβήτου, της εκπαίδευσης και του πολιτισμού καθώς και της σλαβικής λογοτεχνίας στις 24 Μαΐου.

Ο Ράντεφ δήλωσε ότι η Βουλγαρία αναμένει από τη Βόρεια Μακεδονία να αλλάξει τη ρητορική της το συντομότερο δυνατό, καλώντας την να σταματήσει τη ρητορική μίσους.

Ο αρχηγός του κράτους τόνισε ότι η βουλγαρική αντιπροσωπεία δεν μπόρεσε να συναντηθεί με την αντιπροσωπεία της Βόρειας Μακεδονίας της οποίας ηγείτο η πρόεδρος Γκορντάνα Σιλιάνοφσκα-Ντάβκοβα, που επισκέπτεται την Ιταλία και το Βατικανό με την ευκαιρία της 24ης Μαΐου.

Το γραφείο της Σιλιάνοφσκα ανέφερε ότι η πρόεδρος επρόκειτο να γίνει δεκτή την Πέμπτη σε ακρόαση από τον επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας, Πάπα Φραγκίσκο, και να έχει συνομιλίες με τον υπουργό Εξωτερικών του Βατικανού Πιέτρο Παρολίν.

Ο Ράντεφ δήλωσε ότι το πρόγραμμά του ήταν γεμάτο, προσθέτοντας ότι αναμένει σύντομα να γίνει μια συνάντηση μεταξύ αυτού και της Σιλιανόφσκα.
Σημείωσε ότι είχε μια “σε βάθος και φιλική συνομιλία με τους προέδρους της Ιταλίας, της Πορτογαλίας και της Ελλάδας” την Τετάρτη.

Ο Ράντεφ δήλωσε ότι “ο πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας έχει προσκληθεί στη Βουλγαρία όλα αυτά τα χρόνια”. Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου εάν θα προσκαλέσει τη Σιλιανόφσκα να επισκεφθεί τη χώρα, ο Ράντεφ τόνισε: “Φυσικά και την προσκαλώ”.

“Θεωρώ ότι η επιθυμία της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας για διάλογο είναι θετικό σημάδι. Μόνο μέσω του διαλόγου θα ενισχύσουμε την εμπιστοσύνη μας ο ένας προς τον άλλον, θα επιλύσουμε όλα τα επίμαχα θέματα και θα ανοίξουμε την πόρτα στην ΕΕ για τη Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας. Ελπίζω και ζητώ η συνάντηση αυτή να πραγματοποιηθεί το συντομότερο δυνατό”, είπε ο Ράντεφ.

“Είναι η σειρά της προέδρου της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας να έρθει στη Βουλγαρία, αν δεν κάνω λάθος”, σημείωσε.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σοκαριστικές μαρτυρίες για ανθρώπινα πειράματα και βασανιστήρια σε στρατόπεδο συγκέντρωσης στη Βόρεια Κορέα - «Χρειαζόμασταν "αντικείμενα" για ενίσχυση του στρατού»
Πρώην κρατούμενοι και διοικητικοί υπάλληλοι του Camp 22 επιβεβαίωσαν τη φρίκη που βίωναν οι κρατούμενοι μέσα στο στρατόπεδο συγκέντρωσης και περιγράφουν όσα είδαν με τα μάτια τους
Η σημαία της Βόρειας Κορέας
Το «ιδιαίτερο» και πολυτελές τελευταίο γεύμα θανατοποινίτη που εκτελέστηκε με τουφέκι στη Νότια Καρολίνα
Ο Μαχντί κλήθηκε να επιλέξει τον τρόπο θανάτωσής του ανάμεσα στην ηλεκτρική καρέκλα, τη θανατηφόρα ένεση και το εκτελεστικό απόσπασμα, και επέλεξε «την λιγότερο επίπονη μέθοδο εκτέλεσης»
Ο Mikal Mahdi
Ο Ντόναλντ Τραμπ ψάχνει συμμάχους στον εμπορικό πόλεμο με την Κίνα - Ανάλυση του CNN
«Για τον Αμερικανό πρόεδρο, η προσπάθεια να διαμορφώσει ένα αξιόπιστο διεθνές μέτωπο ενάντια στο Πεκίνο ίσως αποδειχθεί η πιο δύσκολη αποστολή της δεύτερης θητείας του» τονίζει το αμερικανικό δίκτυο
Ο Ντόναλντ Τραμπ σε υπουργικό συμβούλιο στον Λευκό Οίκο 2
4 τραυματίες από την επίθεση ρωσικών drones στο Κίεβο και σε άλλες περιοχές - Οι Ουκρανοί λένε ότι κατέρριψαν 56
Θραύσματα από drone προκάλεσαν επίσης ζημιές σε μια κατοικία και σε αρκετά κτίρια, με αποτέλεσμα να ξεσπάσουν πυρκαγιές σε διαφορετικά τμήματα της ουκρανικής πρωτεύουσας
Επίθεση ρωσικών drones στο Κίεβο
Αμερικανός αξιωματούχος: Η μεταπολεμική Ουκρανία θα μπορούσε να μοιάζει με το Βερολίνο μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο – Αντί για τείχος, ο Δνείπερος
Το σενάριο διαίρεσης της Ουκρανίας έχει πέσει στο τραπέζι στο πλαίσιο μιας πιθανής ειρηνευτικής συμφωνίας σύμφωνα με τους «Times» που φιλοξενούν συνέντευξη του Αμερικανού απεσταλμένου Κιθ Κέλογκ
Στρατιώτες των Συμμάχων μπροστά στο μνημείο του Σοβιετικού Στρατιώτη στο μεταπολεμικό Βερολίνο τον Νοέμβριο του 1945