Κόσμος

Η Βρετανία επέβαλε κυρώσεις στους χάκερς της ομάδας «Zervers» που συνδέεται με την Ρωσία

Τα μέτρα σχετίζονται με επιθέσεις ransomware, γνωστό και ως «λυτρισμικό» που μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ευαίσθητα δεδομένα

Οι βρετανικές αρχές επέβαλαν σήμερα (11.02.2025) κυρώσεις στη ρωσική ομάδα χάκερς με την ονομασία «Zservers» και σε έξι μέλη της, με την κατηγορία ότι είχαν μερίδιο ευθύνης στη διευκόλυνση των επιθέσεων με ransomware που προκαλούν καταστροφές σε παγκόσμιο επίπεδο.

Οι κυρώσεις, τις οποίες επέβαλαν οι Βρετανοί σε συντονισμό με τις ΗΠΑ και την Αυστραλία, θα έχουν ως αποτέλεσμα την δέσμευση περιουσιακών στοιχείων στην ομάδα χάκερς «Zservers» και στη βρετανική εταιρεία – βιτρίνα της, XHOST Internet Solutions LP, καθώς επίσης και την δέσμευση περιουσιακών στοιχείων και απαγόρευση ταξιδιών σε έξι άτομα.

Οι θυγατρικές της διαβόητης ομάδας κυβερνοεγκληματιών Lockbit είναι γνωστό ότι έχουν χρησιμοποιήσει τους Zservers ως ορμητήριο για επιθέσεις ransomware, ανακοίνωσε η Βρετανία.

Οι επιθέσεις ransomware, γνωστό και ως «λυτρισμικό», οι οποίες μπορούν να θέσουν σε κίνδυνο ευαίσθητα δεδομένα, να διαταράξουν βασικές υπηρεσίες και να απειλήσουν την εθνική ασφάλεια, απέφεραν 1 δισεκατομμύριο δολάρια από τα θύματά τους παγκοσμίως μόνο το 2023, πρόσθεσε.

«(Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ) Πούτιν έχει οικοδομήσει ένα διεφθαρμένο μαφιόζικο κράτος που καθοδηγείται από την απληστία και την αδίστακτη συμπεριφορά», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Εξωτερικών, Ντέιβιντ Λάμι.

«Δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι πιο αδίστακτοι εκβιαστές και εγκληματίες του κυβερνοχώρου οργιάζουν μέσα από τα σύνορά του», πρόσθεσε ο ίδιος.

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Διαδήλωση υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου έκαναν Τούρκοι μετανάστες στο Βερολίνο
Στη Γερμανία ζουν περίπου τρία εκατομμύρια άτομα τουρκικής καταγωγής, πολλοί εκ των οποίων είναι απόγονοι των μεταναστών που έφτασαν στη χώρα για να εργαστούν τις δεκαετίες του '60 και του '70
Διαδήλωση Τούρκων μεταναστών στο Βερολίνο υπέρ του Εκρέμ Ιμάμογλου
Θερμή υποδοχή του Έντι Ράμα στην Αθήνα - Τραγούδια, χοροί και μία «θάλασσα» από αλβανικές σημαίες
Στις βουλευτικές εκλογές της 11ης Μαΐου, μεγάλος αντίπαλος του Έντι Ράμα θα είναι ο Σαλί Μπερίσα, Πρόεδρος της Αλβανίας από το 1992 έως το 1997 και Πρωθυπουργός από το 2005 έως το 2013
Κατάμεστος ο χώρος στον «Ελληνικό Κόσμο» στην Πειραιώς από Αλβανούς πολίτες που πήγαν να παρακολουθήσουν την προεκλογική ομιλία του Έντι Ράμα την Κυριακή 30 Μαρτίου 2025