Παρασκευή, 22 Νοε.
21oC Αθήνα

Η Χαμάς έδωσε βίντεο με τους 6 νεκρούς ομήρους – Προειδοποιεί ότι θα δημοσιεύσει τα «τελευταία τους μηνύματα»

Η Χαμάς έδωσε βίντεο με τους 6 νεκρούς ομήρους – Προειδοποιεί ότι θα δημοσιεύσει τα «τελευταία τους μηνύματα»

Η Χαμάς δημοσίευσε βίντεο με πλάνα από τους έξι δολοφονημένους ισραηλινούς ομήρους, τα πτώματα των οποίων ανασύρθηκαν χθες (01.09.2024) από τις IDF στη Λωρίδα της Γάζας.

Στο εν λόγω βίντεο της Χαμάς,  οι όμηροι -που είχαν απαχθεί στις 7 Οκτωβρίου και ανασύρθηκαν από σήραγγα στην περιοχή της Ράφα στη Λωρίδα της Γάζας- στέκονται μπροστά από μια κάμερα και επιβεβαιώνουν την ταυτότητά τους. Ωστόσο, το βίντεο κόβεται και η παλαιστινιακή οργάνωση προειδοποιεί ότι θα δημοσιεύσει τα «τελευταία τους μηνύματα», πριν δολοφονηθούν.

Δεν είναι σαφές πότε τραβήχτηκαν τα πλάνα, όπως σημειώνει το Times of Israel. 

Η Χαμάς έχει εκδώσει στο παρελθόν παρόμοια βίντεο με ομήρους, σε αυτό που το Ισραήλ λέει ότι είναι ψυχολογικός πόλεμος.

Τα περισσότερα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης δεν μεταδίδουν τα βίντεο, γράφει το ισραηλινό μέσο.

Στο μεταξύ, το Ισραηλινό εργατοδικείο διέταξε σήμερα να σταματήσει αμέσως η απεργία που ξεκίνησε το πρωί με σκοπό να αυξηθεί η πίεση στην κυβέρνηση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου προκειμένου να εξασφαλίσει την απελευθέρωση των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα.

«Αφού ακούσαμε τις απόψεις των πλευρών και διαβάσαμε τα έγγραφα που κατατέθηκαν, εκδίδουμε εθνική διαταγή απαγορεύοντας την απεργία που έχει ξεκινήσει, διευκρινίζοντας πως η απεργία πρέπει να σταματήσει σήμερα στις 14:30» (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδας), ανέφερε το εργατοδικείο του Τελ Αβίβ στην απόφασή του αντίγραφο της οποίας εξασφάλισε το Γαλλικό Πρακτορείο.

Στην αιτιολόγηση της απόφασής του το δικαστήριο εκτίμησε πως «ήταν σαφές πως επρόκειτο για μια πολιτική απεργία», διευκρινίζοντας πως δεν βρήκε «κανένα οικονομικό επιχείρημα» στις εξηγήσεις της ισχυρού κεντρικού συνδικάτου Χισταντρούτ για να δικαιολογήσει την απεργία.

Το κείμενο υπενθυμίζει τις δηλώσεις του επικεφαλής του Χισταντρούτ, Άρνον Μπαρ-Νταβίντ, ο οποίος είπε πως «δεν μπορούμε να μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια ενώ τα παιδιά μας δολοφονούνται στις σήραγγες της Γάζας».

Ο Ισραηλινός γενικός εισαγγελέας, με αίτημα του (ακροδεξιού) υπουργού Οικονομικών Μπεζαλέλ Σμότριτς, είχε προσφύγει στο εργατοδικείο, υποστηρίζοντας πως το κίνητρο της απεργίας ήταν πολιτικής τάξης και δεν αφορούσε μια εργασιακή διαφορά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις