Τετάρτη, 17 Ιουλ.
37oC Αθήνα

Η Χαμάς χαιρετίζει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Η Χαμάς χαιρετίζει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα
ΦΩΤΟ Reuters

Η Χαμάς χαιρέτισε την υιοθέτηση ψηφίσματος από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ βάσει του αμερικανικού σχεδίου για την κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας.

Παράλληλα, η Χαμάς διαμηνύει πως είναι έτοιμη να συνεργαστεί με τους μεσολαβητές σε ό,τι αφορά την εφαρμογή των όρων της συμφωνίας για τη Λωρίδα της Γάζας.

Η παλαιστινιακή οργάνωση «χαιρετίζει το ψήφισμα του Συμβουλίου Ασφαλείας» και «επιθυμεί να επιβεβαιώσει την προθυμία του να συνεργαστεί με τους αδελφούς μεσολαβητές για την έναρξη έμμεσων διαπραγματεύσεων σχετικά με την εφαρμογή των όρων» της συμφωνίας, αναφερόμενη στην οριστική κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας και την πλήρη αποχώρηση των ισραηλινών δυνάμεων από τον θύλακα.

Την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ για την πρόταση κατάπαυσης του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας χαιρέτισε τη νύχτα της Δευτέρας (10.06.2024) προς Τρίτη 11 Ιουνίου και ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, Μαχμούντ Αμπάς, χαρακτηρίζοντας την εξέλιξη «βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση».

«Η παλαιστινιακή προεδρία θεωρεί την υιοθέτηση της απόφασης αυτής βήμα προς τη σωστή κατεύθυνση για να τερματιστεί η εξελισσόμενη γενοκτονία του λαού μας στη Λωρίδα της Γάζας», ανέφεραν οι υπηρεσίες του κ. Αμπάς σε δελτίο Τύπου συνταγμένο στα αραβικά, που μεταδόθηκε από το επίσημο παλαιστινιακό πρακτορείο ειδήσεων WAFA.

Η Αίγυπτος καλωσορίζει την απόφαση του ΣΑ του ΟΗΕ

Η διπλωματία της Αιγύπτου καλωσόρισε την Τρίτη 11 Ιουνίου την υιοθέτηση από το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ απόφασης που εκφράζει υποστήριξη στην πρόταση για πλήρη και διαρκή κατάπαυση του πυρός στη Λωρίδα της Γάζας, αναφέρει δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε το Υπουργείο Εξωτερικών στο Κάιρο.

Η Αίγυπτος είναι ανάμεσα στις τρεις χώρες – μαζί με το Κατάρ και τις ΗΠΑ – οι οποίες μεσολαβούν στις άκαρπες ως τώρα έμμεσες διαπραγματεύσεις του Ισραήλ και τη Χαμάς με σκοπό τη σύναψη συμφωνίας για να σιγήσουν τα όπλα στον παλαιστινιακό θύλακα, όπου ο πόλεμος ανάμεσα στον ισραηλινό στρατό και την παλαιστινιακή οργάνωση διανύει πλέον τον ένατο μήνα του.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις