Site icon NewsIT

Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε με drones και πυραύλους στο Ισραήλ: «Δεν είναι αντίποινα»

06.08.2024 | 14:57
Η Χεζμπολάχ επιτέθηκε με drones και πυραύλους στο Ισραήλ: «Δεν είναι αντίποινα»

Israeli police and a soldier work at the impact site of a projectile, after Lebanon's armed group Hezbollah said it launched a swarm of attack drones against military targets in northern Israel, in Nahariya, Israel, August 6, 2024. REUTERS/Rami Shlush ISRAEL OUT. NO COMMERCIAL OR EDITORIAL SALES IN ISRAEL

 Νέα επίθεση με drones και πυραύλους, έκανε σήμερα (06.08.2024) η Χεζμπολάχ κατά δύο στρατιωτικών στόχων που βρίσκονται στην πόλη Άκρε, στο βόρειο Ισραήλ.

Αν και η νέα επίθεση έρχεται να κλιμακώσει ακόμα περισσότερο την ένταση που υπάρχει στη Μέση Ανατολή, η Χεζμπολάχ δήλωσε πως δεν είναι αντίποινο για τη δολοφονία του διοικητή της, Φουάντ Σουκρ, που έκανε το Ισραήλ στη Βηρυτό την περασμένη εβδομάδα.

Η τρομοκρατική οργάνωση του Λιβάνου έχει ορκιστεί να πάρει εκδίκηση.

«Οι επιθέσεις χτύπησαν με ακρίβεια τους στόχους τους και σημειώθηκαν απώλειες», είπε η οργάνωση σε δήλωσή της.

Οι Times of Israel αναφέρουν ότι 2 άνθρωποι τραυματίστηκαν, με τον ένα να βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση, από επίθεση με drone στην κοντινή πόλη Μαζρά’α.

«Σειρά εχθρικών drones εντοπίστηκαν να εισέρχονται από τον Λίβανο και ένα εξ αυτών αναχαιτίστηκε. Αρκετοί άμαχοι τραυματίστηκαν στην παράκτια πόλη Ναχαρίγια», δήλωσε ο ισραηλινός στρατός για τη νέα επίθεση.

Οι πρώτες εικόνες που ήρθαν από το σημείο, δείχνουν να έχει σχηματιστεί ένα κρατήρας κοντά σε στάση λεωφορείου σε κεντρικό δρόμο έξω από την πόλη.

«Οι σειρήνες αεροπορικής επιδρομής ήχησαν γύρω από την Άκρε, αλλά αυτό αποδείχθηκε εσφαλμένος συναγερμός. Η Πολεμική Αεροπορία έπληξε δύο εγκαταστάσεις της Χεζμπολάχ στον νότιο Λίβανο», πρόσθεσε ο στρατός του Ισραήλ στην ανακοίνωσή του.

Νωρίτερα σήμερα, 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν σε πλήγμα σε κατοικία στην πόλη Μαϊφαντούν του Λιβάνου.

Πρόκειται για μαχητές της Χεζμπολάχ αν και η οργάνωση δεν το έχει επιβεβαιώσει, δήλωσαν πηγές ασφαλείας.

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή έχει βγει εκτός ελέγχου. Όλος ο πλανήτης παρακολουθεί τις κινήσεις του Λιβάνου και του Ιράν μετά τη δολοφονία του ηγέτη της Χεζμπολάχ και τη δολοφονία του αρχηγού της Χαμάς Ισμαήλ Χανίγια στην Τεχεράνη από τον ισραηλινό στρατό.

Ο Μοχάμαντ Ισμαήλ Νταρουίς, ο νέος προσωρινός ηγέτης της Χαμάς

Τη θέση του Ισμαήλ Χανίγια, που δολοφονήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα από τον στρατό του Ισραήλ, θα πάρει προσωρινά ο Μοχαμάντ Ισμαήλ Νταρουίς.

Ο Νταρουίς, ζει στο Κατάρ, και θα ηγηθεί το παλαιστινιακό κίνημα μέχρι να γίνουν νέες εκλογές.

Παρατείνεται η αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό και Τελ Αβίβ

Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή, έκανε τις αεροπορικές εταιρείες Air France και Transavia France να ανακοινώσουν νέα παράταση στην αναστολή πτήσεων από το Παρίσι προς την Βηρυτό μέχρι και τις 8 Αυγούστου.

Οι πτήσεις είχαν διακοπεί από τις 29 Ιουλίου. Τα αεροπλάνα θα μπορούν να πετάξουν ως την Βυρητό μόνο αν βελτιωθεί η κατάσταση, δηλώνει σε ανακοίνωσή της η Air France.

Η ίδια απόφαση αφορά και την Transavia.

Στο ίδιο «κλίμα» βρίσκονται και άλλες αεροπορικές εταιρείες που σταμάτησαν τις πτήσεις προς την Βυρητό λόγω του φόβου ότι θα ξεσπάσει πόλεμος ανάμεσα στο Ισραήλ και τη Χεζμπολάχ.

Η γερμανική Lufthansa έχει αναστείλει τις πτήσεις ως και τις 12 Αυγούστου.

Η Air France διευκρινίζει ότι πτήσεις ανάμεσα στο Παρίσι και το Τελ Αβίβ διεξάγονται κανονικά.

Στο Μιλάνο, η ITA Airways ανακοίνωσε επίσης παράταση αναστολής πτήσεων από και προς το Τελ Αβίβ μέχρι τις 8 Αυγούστου, ενώ έχει ανακοινώσει αναστολή πτήσεων προς Βηρυτό μέχρι σήμερα.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version