Site icon NewsIT

Η Χεζμπολάχ χτύπησε εστιατόριο στη Χάιφα – Με νέο σφυροκόπημα στη Βηρυτό απάντησε το Ισραήλ

07.10.2024 | 07:37
Η Χεζμπολάχ χτύπησε εστιατόριο στη Χάιφα – Με νέο σφυροκόπημα στη Βηρυτό απάντησε το Ισραήλ

Δραματικές είναι οι σκηνές που εκτυλίσσονται στη Μέση Ανατολή, με τη Χάιφα, την τρίτη μεγαλύτερη πόλη του Ισραήλ να δέχεται το βράδυ της Κυριακής (06.10.24) μπαράζ πυραυλικών επιθέσεων από τη Χεζμπολάχ

Ήταν λίγο μετά τις 23:30 το βράδυ, όταν ένας πύραυλος χτύπησε την Χάιφα, στο βορειοδυτικό Ισραήλ, προερχόμενος από δυνάμεις  της Χεζμπολάχ. Ακολούθησε μπαράζ βομβαρδισμών, με τη σιιτική οργάνωση να υποστηρίζει πως στόχος της είναι στρατιωτική βάση.

Όπως μετέδωσαν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης στην πόλη ήχησαν σειρήνες, ενώ κάποιες από τις ρουκέτες δεν αναχαιτίστηκαν με αποτέλεσμα να πλήξουν δύο διαφορετικά σημεία σε απόσταση 25 χλμ. από το κέντρο της πόλης. Επίσης, νέες σειρήνες ηχούν στο Κιριάτ Σμονά και σε κοντινές πόλεις στα βόρεια σύνορα.

Στις εικόνες που έκαναν το γύρο του κόσμου, φαίνεται καπνός να απλώνεται πάνω από την πόλη Χάιφα του Ισραήλ, ως αποτέλεσμα του χτυπήματος της Χεζμπολάχ.

Πληροφορίες που μετέδωσαν τα διεθνή ΜΜΕ, ένα εστιατόριο και πολυώροφα κτίρια κατοικιών χτυπήθηκαν από το πυραυλικό χτύπημα.

Από τις ρουκέτες στην Χάιφα, τουλάχιστον δέκα άνθρωποι τραυματίστηκαν στο βόρειο Ισραήλ, σύμφωνα με νοσοκομειακές πηγές που επικαλούνται οι Times of Israel αλλά η κατάσταση της υγείας τους δεν εμπνέει ανησυχία.

Νωρίτερα, το φιλοϊρανικό κίνημα επιβεβαίωσε την επίθεση, υποστηρίζοντας πως στόχος ήταν ισραηλινή στρατιωτική βάση κοντά στη Χάιφα.

Σημειώνεται πως ήταν η πρώτη φορά που η σιιτική οργάνωση χτύπησε με πυραύλους σε κατοικημένη περιοχή.

Νεκρός ισραηλινός στρατιώτης – Τραυματίστηκαν άλλοι δύο

Ο στρατός του Ισραήλ ανακοίνωσε νωρίς σήμερα το πρωί, ότι ένας στρατιώτης σκοτώθηκε στη μάχη στα σύνορα με το Λίβανο, ενώ άλλοι δύο στρατιώτες τραυματίστηκαν σοβαρά.

Νωρίτερα, ο στρατός του Ισραήλ είχε ανακοινώσει ότι ήχησαν οι σειρήνες στο κεντρικό Ισραήλ.

Με αεροπορικές επιδρομές στη Βηρυτό απάντησε το Ισραήλ

Το βράδυ της Κυριακής, κατόπιν προειδοποίησης των IDF σε κατοίκους των νοτίων προαστίων της Βηρυτού, το λιβανέζικο πρακτορείο ειδήσεων ΑΝΙ ανέφερε τέσσερις αεροπορικές επιδρομές στην περιοχή που αποτελεί προπύργιο της Χεζμπολάχ και σφυροκοπείται τις τελευταίες ημέρες από το Ισραήλ.

Ο ισραηλινός στρατός απηύθυνε νέα έκκληση προς τους κατοίκους του νοτίου προαστίου της Βηρυτού να εκκενώσουν την περιοχή, προπύργιο της Χεζμπολάχ που αποτέλεσε επανειλημμένα στόχο των ισραηλινών αεροπορικών επιδρομών τις τελευταίες ημέρες. Λίγο αργότερα, άρχισαν οι εκρήξεις.

Η Ισραηλινή Αμυντική Δύναμη ανακοίνωσε ότι η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε χθες αρκετές επιδρομές ακριβείας κατά εγκαταστάσεων αποθήκευσης όπλων της Χεζμπολάχ στα νότια προάστια της Βηρυτού.

Πρόσθεσε πως διεξήχθησαν επιπλέον χτυπήματα κατά τοποθεσιών που σχετίζονται με τη Διεύθυνση Πληροφοριών της Χεζμπολάχ, συμπεριλαμβανομένων των Κέντρων Διοίκησης, των θέσεων συγκέντρωσης πληροφοριών και άλλων στρατιωτικών υποδομών.

IDF: Αποτρέψαμε το μεγαλύτερο φράγμα ρουκετών της Χαμάς

Επίσης, οι IDF ανέφεραν ότι η Χαμάς σχεδίαζε να εκτοξεύσει ένα μεγαλύτερο μπαράζ ρουκετών στο Ισραήλ σήμερα το πρωί αλλά τα σχέδιά της ματαιώθηκαν.

Σε ανακοίνωσή του, ο στρατός αναφέρει ότι «απέτρεψε μια άμεση απειλή, μετά τις έγκαιρες προετοιμασίες και τον εντοπισμό της πρόθεσης της τρομοκρατικής οργάνωσης της Χαμάς να πυροβολήσει το Ισραήλ».

Μαχητικά αεροσκάφη έπληξαν αρκετούς εκτοξευτές ρουκετών και σήραγγες σε όλη τη Γάζα λίγες στιγμές πριν από τις 6:30 π.μ., όταν η Χαμάς σχεδίαζε να μεταφέρει τους πυραύλους, σύμφωνα με το IDF.

Ξεχωριστά, ο Ισραηλινός Στρατός έπληξε τοποθεσίες της Χαμάς στο κέντρο της Γάζας κατά τη διάρκεια της νύχτας, κάτι που, όπως λέει, αποτελούσε απειλή για τις ισραηλινές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή του διαδρόμου Netzarim.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version