Κόσμος

Η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης απαλλάχθηκε από τα καθήκοντά της

Η υπουργός Εξωτερικών της Λιβύης Νάιλα Αλ-Μανγκούς απαλλάχθηκε το Σάββατο από τα καθήκοντά της και της απαγορεύτηκε να ταξιδέψει, ανακοίνωσε εκπρόσωπος του Προεδρικού Συμβουλίου μιλώντας σε μέσα ενημέρωσης.

Η προεδρία άνοιξε έρευνα “για διοικητικές παραβάσεις”, δήλωσε το Σάββατο η εκπρόσωπος Νάιλα Ουαχίμπα στο δίκτυο Libya Panorama.

Σύμφωνα με το ηλεκτρονικό μέσο El-Marsad, η Αλ-Μανγκούς, προσκείμενη στον στρατηγό Χάφταρ, ισχυρό άνδρα της ανατολική Λιβύης, φέρεται να είχε λάβει αποφάσεις εξωτερικής πολιτικής χωρίς να έχει συμβουλευτεί το Προεδρικό Συμβούλιο.

Η εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τη γνησιότητα εγγράφου που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και διατάσσει την απαλλαγή της Αλ-Μανγκούς από τα καθήκοντά της γιατί ασκούσε εξωτερική πολιτική χωρίς συντονισμό με το Συμβούλιο.

Σύμφωνα με διάταγμα που υπογράφηκε από το Προεδρικό Συμβούλιο, “συστάθηκε εξεταστική επιτροπή υπό την προεδρία του Αμπντάλα Αλάφι, αντιπροέδρου του Προεδρικού Συμβουλίου”. Η επιτροπή πρέπει να υποβάλει την έκθεσή της το αργότερο εντός 14 ημερών.

Η απαλλαγή από τα καθήκοντά της και η απαγόρευση να ταξιδέψει αποφασίστηκαν σε βάρος της Μανγκούς λίγες μέρες πριν από τη διεξαγωγή στο Παρίσι διεθνούς διάσκεψης για τη Λιβύη.

Η διάσκεψη που έχει προγραμματιστεί για τις 12 Νοεμβρίου αναμένεται να προετοιμάσει τις προεδρικές εκλογές της 24ης Δεκεμβρίου, έπειτα από τις οποίες, ένα μήνα αργότερα, θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές.

Οι εκλογές αυτές αναμένεται να θέσουν τέλος σε μια δεκαετία χάους στη χώρα μετά την πτώση του καθεστώτος του Μουάμαρ Καντάφι το 2011.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Φωτιά σε κινητήρα αεροπλάνου της Delta Airlines στο Ορλάντο - 282 επιβάτες εκκένωσαν το αεροσκάφος
Στο αεροπλάνο, ένα Airbus 330, επέβαιναν 282 επιβάτες, 10 αεροσυνοδοί και δύο πιλότοι. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι τα πληρώματα εκκένωσαν την καμπίνα όταν φλόγες φάνηκαν στην εξάτμιση μιας από τις δύο κύριες μηχανές του αεροπλάνου
Φωτιά στο αεροσκάφος 330 της Delta
Πιθανή επικοινωνία Τραμπ - Νετανιάχου για την κατάσταση στη Γάζα και τις συνομιλίες με το Ιράν
Η πιθανή επικοινωνία τους έρχεται επίσης καθώς οι διαπραγματεύσεις για μια συμφωνία ομήρων βρίσκονται σε αδιέξοδο μετά από άλλη μια προσπάθεια των ΗΠΑ και της Αιγύπτου να καταλήξουν σε πρόταση την περασμένη εβδομάδα
Ο Μπενιαμίν Νετανιάχου και ο Ντόναλντ Τραμπ
«Ο Πάπας Φραγκίσκος αγαπούσε την Ελλάδα και οι απόψεις του ενοχλούσαν» λέει ο πάτερ Τζούλιο για τον Ποντίφικα
Ο πάτερ Τζούλιο Γκραμένια, ο οποίος είναι εφημέριος του Καθολικού Ιερού Ναού Αγίου Φραγκίσκου, στους Αγίους Αναργύρους, που υπάγεται στην Αρχιεπισκοπή Καθολικών Αθηνών, μίλησε για την σημαντική απώλεια του Πάπα Φραγκίσκου
Ο Πάπας Φραγκίσκος 1