Κόσμος

Ιαπωνία: 7 νεκροί και 27 αγνοούμενοι μετά την κατολίσθηση λάσπης – Λίγες ελπίδες για επιζώντες

Στους επτά ανέρχονται οι νεκροί και στους 27 οι αγνοούμενοι από την τεράστια κατολίσθηση λάσπης που σημειώθηκε στην παραλιακή πόλη Ατάμι, στην κεντρική Ιαπωνία, σύμφωνα με νεότερο, προσωρινό απολογισμό των τοπικών αρχών.

Ο αριθμός των αγνοουμένων ξεπερνούσε την Δευτέρα τους 100, όμως πολλοί από αυτούς τους ανθρώπους εντοπίστηκαν ζωντανοί. Ο δήμος του Ατάμι δυσκολεύεται να συντάξει μια αξιόπιστη λίστα των πιθανών θυμάτων της καταστροφής επειδή πολλές από τις κατοικίες που καταστράφηκαν χρησιμοποιούνται ως εξοχικά. Επίσης, κάποιοι ηλικιωμένοι ιδιοκτήτες κατοικούν αλλού ή σε ειδικά κέντρα φροντίδας.

Το κρίσιμο «παράθυρο» των 72 ωρών μετά την καταστροφή, κατά το οποίο οι ειδικοί διατηρούν ελπίδες ότι θα βρουν επιζώντες, έκλεισε σήμερα το πρωί. «Όσο περνάει η ώρα, τόσο δυσκολότερο γίνεται να σώσουμε ανθρώπους, αλλά θα συνεχίσουμε τις έρευνες» ανέφερε ο Τακαμίτσι Σουγκιγιάμα, ένας εκπρόσωπος της περιφέρειας Σιζουόκα, στην οποία βρίσκεται το Ατάμι.

Ο δήμαρχος της πόλης, Σακάε Σάιτο, είπε ότι «προσεύχεται για να βρεθούν όσο περισσότεροι άνθρωποι γίνεται».

Ένα από τα θύματα ήταν η 82χρονη Σιγιόσε Σουζούκι, η οποία απεβίωσε στο νοσοκομείο όπου είχε μεταφερθεί την Δευτέρα. Ο μεγαλύτερος γιος της, ο Χιτόσι, 56 ετών, δήλωσε συντετριμμένος στο πρακτορείο Kyodo επειδή δεν την πήρε μαζί του όταν η αστυνομία τους ζήτησε να εκκενώσουν το σπίτι. «Έπρεπε να έχω γυρίσει και να την βγάλω έξω εγώ ο ίδιος», είπε.

Η κατολίσθηση σημειώθηκε το Σάββατο, μετά από πολυήμερη βροχόπτωση στο Ατάμι, μια πόλη χτισμένη στην πλαγιά ενός βουνού, σε απόσταση περίπου εκατό χιλιομέτρων από το Τόκιο. Τόνοι λάσπης παρέσυραν στο πέρασμά τους κολόνες του ηλεκτρικού, οχήματα και κατέστρεψαν ολοσχερώς ή μερικώς 130 κτίρια. Πλάνα που τραβήχθηκαν από ελικόπτερο σήμερα δείχνουν ένα ποτάμι λάσπης και συντρίμμια σε μήκος περίπου δύο χιλιομέτρων, μέχρι τη θάλασσα. Περίπου 1.100 διασώστες προσπαθούν από νωρίς σήμερα το πρωί να ανοίξουν έναν δρόμο ανάμεσα στα χαλάσματα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ ανακοίνωσε πλήρη και ολική εκεχειρία Ισραήλ και Ιράν – Αποδέχτηκε την κατάπαυση του πυρός η Τεχεράνη
«Ευχαριστώ τις ένοπλες δυνάμεις που πολέμησαν μέχρι την τελευταία στιγμή», δήλωσε ο Ιρανός ΥΠΕΞ, Αμπάς Αραγτσί - Ο όρος που έθεσε το Ισραήλ και ο ρόλος του Κατάρ - «Η εκεχειρία να διαρκέσει για πάντα», εύχεται ο Τραμπ
Ντόναλντ Τραμπ
Ανανεώθηκε πριν 2 λεπτά
Το Ιράν είχε ενημερώσει και τις ΗΠΑ αρκετές ώρες πριν εκτοξευτούν οι πύραυλοι στο Κατάρ
Το Εμιράτο ενημέρωσε τη νύχτα ότι ανοίγει ξανά ο εναέριος χώρος του, που είχε κλείσει μετά τις πυραυλικές επιθέσεις που εξαπέλυσε εναντίον της βάσης Al Udeid το Ιράν
Η αεράμυνα του Κατάρ αναχαιτίζει πυραύλους του Ιράν
Ανανεώθηκε πριν 2 ώρες
«Η χρήση των αμερικανικών βάσεων θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το κοινοβούλιο» λέει η Μελόνι
Τα δύο μεγαλύτερα κόμματα της αντιπολίτευσης -το Δημοκρατικό Κόμμα και το Κίνημα Πέντε Αστέρων- ζήτησαν εγγυήσεις ότι η Ιταλία δεν θα πάρει μέρος, με κανέναν τρόπο, στις συρράξεις
Η Πρωθυπουργός της Ιταλίας, Τζόρτζια Μελόνι κατά την πρόσφατη συνάντησή της με τον Αμερικανό Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο