Site icon NewsIT
09:36 | 17.08.20

Ιαπωνία: Ανησυχία για τον πρωθυπουργό που μπήκε στο νοσοκομείο

Ιαπωνία: Ανησυχία για τον πρωθυπουργό που μπήκε στο νοσοκομείο

A vehicle believed to be carrying Japanese Prime Minister Shinzo Abe arrives at Keio University Hospital in Tokyo, Japan, before he checks in amid speculation about his health, in this photo taken by Kyodo, August 17, 2020. Mandatory credit Kyodo/via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS IMAGE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. JAPAN OUT.

Newsit Newsroom

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Σίνζο Άμπε μπήκε σήμερα σε νοσοκομείο για να κάνει εξετάσεις, ωστόσο δεν δόθηκε άμεσα κάποιος λόγος για την εισαγωγή, σύμφωνα με ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν ότι η κατάστασή του δεν εμπνέει καμία ανησυχία, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο Nippon. Το πρακτορείο ειδήσεων Kyodo μετέδωσε επικαλούμενο πηγές προσκείμενες στο πρωθυπουργικό περιβάλλον ότι απλώς μπήκε για το συνηθισμένο του τσεκάπ.

Το γραφείο του 65χρονου συντηρητικού εθνικιστή πρωθυπουργού δεν απάντησε όταν του ζητήθηκε να σχολιάσει τα δημοσιεύματα. Πάντως, κυβερνητική πηγή διαβεβαίωσε το πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς πως ο Άμπε μπήκε στο νοσοκομείο για να κάνει έναν συνηθισμένο έλεγχο και σκοπεύει να επιστρέψει στην άσκηση των καθηκόντων του εντός της ημέρας.

Το Σαββατοκύριακο ο Ακίρα Αμάρι, στέλεχος του Φιλελεύθερου Δημοκρατικού Κόμματος του Άμπε, εξέφρασε την ανησυχία του για τον Άμπε, ο οποίος παρουσιάζει εντεινόμενα συμπτώματα κόπωσης λόγω της ασταμάτητης δουλειάς του για την αντιμετώπιση του αντίκτυπου της πανδημίας του κορονοϊού, όπως είπε.

«Θέλω να κάνει ένα διάλειμμα. Έχει ισχυρό αίσθημα ευθύνης και θεωρεί πως είναι λάθος να κάνει διάλειμμα», είπε ο Αμάρι κατά τη διάρκεια εμφάνισής του σε τηλεοπτική εκπομπή χθες Κυριακή.

Ο Άμπε, ο μακροβιότερος πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, βρίσκεται στην εξουσία από το 2012 στη δεύτερη περίοδο της θητείας του στο κορυφαίο αξίωμα.

Είχε παραιτηθεί το 2007 εν μέρει εξαιτίας των προβλημάτων υγείας που αντιμετώπιζε — έχει ελκώδη κολίτιδα — τα οποία πάντως σήμερα έχουν τεθεί υπό έλεγχο χάρη στην αξιοποίηση φαρμακευτικής αγωγής που δεν ήταν διαθέσιμη τότε.

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version