Τρίτη, 19 Νοε.
18oC Αθήνα

Ημέρα τρόμου θα είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2046, καθώς αστεροειδής ίσως χτυπήσει τη Γη

Ημέρα τρόμου θα είναι η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2046, καθώς αστεροειδής ίσως χτυπήσει τη Γη

Η ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2046 ενδέχεται να μην είναι ημέρα αγάπης, αλλά παγκόσμιου τρόμου, καθώς η NASA ανέφερε ότι ίσως η γη να χτυπηθεί από αστεροειδή την συγκεκριμένη ημερομηνία.

Η NASA ανέφερε σε ποστ που έκανε στο στο Twitter την περασμένη Τετάρτη (8.3.2023), ότι ένας αστεροειδής που ανιχνεύθηκε πρόσφατα από τους επιστήμονές της ίσως να χτυπήσει τη Γη στις 14 Φεβρουαρίου του 2046.

Ο αστεροειδής έχει το μέγεθος μιας Ολυμπιακής πισίνας (περίπου 50 μέτρα). Σύμφωνα με τους υπολογισμούς της NASA o αστεροειδής πέσει τελικά στη Γη, τότε η πρόσκρουση θα γίνει την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου του 2046.

Βέβαια η NASA θεωρεί πολύ μικρό το ενδεχόμενο της πρόσκρουσης του αστεροειδή με την Γη, Μάλιστα η Διαστημική Υπηρεσία των ΗΠΑ ανέφερε ότι το πλησιέστερο που αναμένεται να φτάσει ο αστεροειδής κοντά στη Γη είναι σε ύψος περίπου 1,1 εκατομμύρια μιλίων (1,8 εκατ. χλμ.).

Όμως οι ερευνητές λένε τα δεδομένα αλλάζουν και μαζί μπορεί να αλλάξουν και οι προβλέψεις και ο αστεροειδής που ονομάστηκε 2023 DW να πέσει τελικά στον πλανήτη μας. Η πιθανότητα πάντως, να γίνει μια τέτοια πρόσκρουση είναι περίπου 1 στις 560.

Ο 2023 DW είναι ο μόνος διαστημικός βράχος στη λίστα κινδύνου της NASA που κατατάσσεται στην 1η κλίμακα επικινδυνότητας του Τορίνο.

Η κλίμακα κυμαίνεται από το 0 έως το 10 και μετρά τον κίνδυνο σύγκρουσης διαστημικών αντικειμένων με τη Γη. Όλα τα άλλα αντικείμενα στην κλίμακα βαθμολογούνται με 0, υποδεικνύοντας ότι δεν υπάρχει κίνδυνος πρόσκρουσης.

«Αυτό το αντικείμενο δεν είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό», είπε στο CNN ο μηχανικός πλοήγησης της JPL, Νταβίντε Φαρνότσια.

Αν όντως ο 2023 DW πέσει στη Γη στις 14 Φεβρουαρίου του 2046, τότε η πρόσκρουση δεν θα προκαλούσε βιβλική καταστροφή, όπως εκείνη που προκάλεσε πριν 66 εκατομμύρια χρόνια η πτώση στη γη του αστεροειδή που εξαφάνισε τους δεινόσαυρους. Εκείνος ο αστεροειδής ήταν τεράστιος και έφτανε στα 7,5 μίλια (12 χιλιόμετρα) πλάτος, λέει η Scientific American.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις