Site icon NewsIT
10:54 | 31.08.17

Ινδία: Κατέρρευσε κτίριο στη Βομβάη – Νεκροί και αγνοούμενοι

Ινδία: Κατέρρευσε κτίριο στη Βομβάη – Νεκροί και αγνοούμενοι
Newsit Newsroom

Η κατάρρευση του κτιρίου εκτιμάται ότι προκλήθηκε από τις σφοδρές βροχοπτώσεις που πλήττουν την Ινδία. Επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των εγκλωβισμένων.

Διασώστες αναζητούν σήμερα περισσότερους από 20 ανθρώπους που υπάρχoυν φόβοι ότι είναι παγιδευμένοι κάτω από τα ερείπια ενός εξαώροφου κτιρίου, το οποίο κατέρρευσε νωρίς το πρωί στο Μουμπάι (Βομβάη) έπειτα από δύο ημέρες καταρρακτωδών βροχών, την ώρα που ο αριθμός των νεκρών ανήλθε σε εννέα.

Οι διασώστες εκτιμούν ότι περισσότεροι από 16 άνθρωποι έχουν τραυματιστεί και έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο.

“Οι επιχειρήσεις διάσωσης συνεχίζονται. Έχουμε στείλει 12 πυροσβεστικά οχήματα στην περιοχή. Ασθενοφόρα είναι επίσης έτοιμα να μεταφέρουν τα θύματα στο νοσοκομείο”, δήλωσε αξιωματούχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας.

Το δυστύχημα είναι το δέυτερο που σημειώνεται στο Μουμπάι μέσα σε διάστημα μικρότερο του ενός μήνα.

Τον Ιούλιο, 17 άνθρωποι σκοτώθηκαν από την κατάρρευση ενός τετραώροφου κτιρίου, στο οποίο φέρεται ότι πραγματοποιούνταν χωρίς άδεια εργασίες ανακαίνισης.

Η αστυνομία δεν έχει ακόμη διακριβώσει τα αίτια του σημερινού δυστυχήματος.

Αξιωματούχος της αστυνομίας είπε στο Reuters ότι στο παλιό αυτό κτίριο διέμεναν εννέα οικογένειες. Βρισκόταν στη συνοικία Ντόνγκρι, μια περιοχή με στενούς δρόμους και πολλά κτίρια στη σειρά, κάποια εκ των οποίων κατασκευάστηκαν σχεδόν πριν από 100 χρόνια.

Στο υπόγειο του κτιρίου, το οποίο κατέρρευσε στεγαζόταν η αποθήκη ενός ζαχαροπλαστείου και οι περισσότερες οικογένειες που κατοικούσαν στους υψηλότερους ορόφους βρίσκονταν μέσα στα σπίτια τους καθώς το δυστύχημα σημειώθηκε νωρίς το πρωί, ανακοίνωσαν οι αξιωματούχοι.

Η αστυνομία εκτιμά ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις –που πλήττουν την Ινδία, όπως και το Μπανγκλαντές και το Νεπάλ και έχουν προκαλέσει τον θάνατο 1.200 ανθρώπων– ευθύνονται για την κατάρρευση του κτιρίου.

Οι καταρρεύσεις κτιρίων δεν είναι σπάνιες στην Ινδία, κυρίως στη διάρκεια της εποχής των μουσώνων εξαιτίας της κακής κατασκευής των κτιρίων.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version