Site icon NewsIT

Ινδία: Ξεπέρασαν τους 570 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Χιλιάδες αγνοούμενοι και παγιδευμένοι

21.06.2013 | 21:07
Ινδία: Ξεπέρασαν τους 570 οι νεκροί από τις πλημμύρες – Χιλιάδες αγνοούμενοι και παγιδευμένοι

Χάος επικρατεί στο κρατίδιο Ουταραχάντ της Ινδίας όπου τουλάχιστον 570 άτομα έχασαν τη ζωή τους, 13.800 αγνοούνται ενώ σχεδόν 32.000 έχουν παγιδευτεί.

Ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του κρατιδίου Ουταραχάντ Βιτζάι Μπαχουγκούνα είπε ότι θα χρειαστούν τουλάχιστον 15 ημέρες για να ολοκληρωθεί η επιχείρηση διάσωσης και απομάκρυνσης των πλημμυροπαθών από τις πληγείσες περιοχές.

«Η προτεραιότητά μας παραμένει να εκκενώσουμε (τις περιοχές που έχουν πλημμυρίσει) και να διανείμουμε προμήθειες σε αυτούς που έχουν παγιδευτεί», είπε ο Ανίλ Τσάιτ, ένας στρατηγός που ηγείται των επιχειρήσεων έρευνας και διάσωσης. Οι ένοπλες δυνάμεις και παραστρατιωτικές ομάδες προσπαθούν να ανοίξουν το οδικό δίκτυο και να κατασκευάσουν προσωρινές γέφυρες για να αποκατασταθούν οι οδικές συνδέσεις με τις αποκλεισμένες περιοχές.

Ένα ιδιωτικό ελικόπτερο, ένα από τα δεκάδες που συμμετέχουν στις επιχειρήσεις διάσωσης, συνετρίβη αργά σήμερα το βράδυ (τοπική ώρα) χωρίς να υπάρξουν απώλειες.

Ινδικά μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι οι κατασκευές μεγάλες κλίμακας, η διάνοιξη ορυχείων και τα τεράστια ηλεκτροπαραγωγικά έργα στα βόρεια κρατίδια των Ιμαλαΐων επέτειναν τις χειρότερες πλημμύρες των τελευταίων 60 ετών. Το τηλεοπτικό δίκτυο NDTV έκανε λόγο για μια «καταστροφή που προκάλεσε ο άνθρωπος» μάλλον, παρά για μια φυσική καταστροφή, αφού η νομοθεσία για την προστασία του περιβάλλοντος παραβιαζόταν κατά συρροή στην περιοχή.

Διαβάστε

Ινδία: Δυο παιδιά νεκρά από κατάρρευση πολυκατοικίας

Σε 150 ανήλθαν οι νεκροί από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες του μουσώνα

Πέντε νεκροί σε κατάρρευση κτιρίου στην Ινδία

Iνδία: Κατέρρευσε πολυκατοικία – Φόβοι για πολλούς νεκρούς

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version