Πέμπτη, 18 Ιουλ.
33oC Αθήνα

Ινδία: Ο Μόντι χαρακτηρίζει «επονείδιστη» πράξη τον δημόσιο βιασμό γυναικών στην Μανιπούρ

Ινδία: Ο Μόντι χαρακτηρίζει «επονείδιστη» πράξη τον δημόσιο βιασμό γυναικών στην Μανιπούρ

Ο πρωθυπουργός της Ινδίας Ναρέντρα Μόντι χαρακτήρισε «επονείδιστη» τη σεξουαλική επίθεση σε γυναίκες στο κρατίδιο Μανιπούρ, στη βορειοανατολική Ινδία, και ζήτησε από τους επικεφαλής των κυβερνήσεων των κρατιδίων να λάβουν μέτρα για να εγγυηθούν την ασφάλεια των γυναικών.

Βίντεο που αναρτήθηκαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης φέρεται να δείχνουν δύο γυναίκες να περιφέρονται γυμνές σε δρόμο στην πληγείσα από βία Μανιπούρ ύστερα από αυτό που οι κάτοικοι δηλώνουν στα βίντεο ότι ήταν ο ομαδικός βιασμός τους.

Τουλάχιστον 80 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους και πάνω από 40.000 έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους για να γλιτώσουν μετά τις συγκρούσεις που ξέσπασαν στις αρχές Μαΐου ανάμεσα σε εθνοτικές ομάδες στην Μανιπούρ.

Η αστυνομία του κρατιδίου έχει κάνει μια πρώτη σύλληψη στο πλαίσιο της υπόθεσης αυτής, σημείωσε ο επικεφαλής της κυβέρνησης του κρατιδίου Μπίρεν Σινγκ σε μήνυμά του στο Twitter, χωρίς να διευκρινίσει πόσοι έχουν προσαχθεί.

“Ενδελεχής έρευνα βρίσκεται σε εξέλιξη και θα διασφαλίσουμε ότι θα αναληφθεί αυστηρή δράση κατά όλων των δραστών, περιλαμβανομένης εξέτασης της πιθανότητας (επιβολής) της θανατικής ποινής”, τόνισε.

Το ανώτατο δικαστήριο της Ινδίας ανακοίνωσε ότι έχει θορυβηθεί πολύ από τις εικόνες αυτές και ζήτησε από την κυβέρνηση να το ενημερώσει για τα μέτρα που έχουν ληφθεί για τη σύλληψη των δραστών και για να διασφαλιστεί ότι δεν θα επαναληφθούν τέτοια περιστατικά.

“Σε μια συνταγματική δημοκρατία αυτό είναι απαράδεκτο”, δήλωσε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ινδίας Νταναντζάγια Γιέσβαντ Τσαντρασούντ.

Ο πρωθυπουργός Μόντι πρόσθεσε ότι το περιστατικό αυτό γέμισε την καρδιά του θλίψη και θυμό. «Κάθε κοινωνία των πολιτών θα έπρεπε να ντρέπεται γι’αυτό», δήλωσε πριν από κοινοβουλευτική συνεδρίαση.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις