Τρίτη, 23 Ιουλ.
36oC Αθήνα

Ινδία: Σε θάνατο καταδικάστηκαν 4 για το βιασμό της φοιτήτριας

Κλούβα της αστυνομίας μεταφέρει τους κατηγορούμενους στο δικαστήριο. ΦΩΤΟ REUTERS
Κλούβα της αστυνομίας μεταφέρει τους κατηγορούμενους στο δικαστήριο. ΦΩΤΟ REUTERS

Τέσσερις από τους άνδρες που βίασαν την 23χρονη φοιτήτρια τον περασμένο Δεκέμβριο καταδικάστηκαν σε θάνατο.

Η υπόθεση είχε συγκλονίσει την Ινδία και ολόκληρο τον κόσμο. Η 23χρονη εκπαιδευόμενη φυσιοθεραπεύτρια και ένας φίλος της είχαν επιβιβαστεί σε λεωφορείο στο Νέο Δελχί όπου δέχτηκαν την επίθεση πέντε ανδρών, ανάμεσά τους κι ένας ανήλικος. Βίασαν την κοπέλα και την κακοποίησαν σεξουαλικά με μία μεταλλική ράβδο.

Τα τραύματά της ήταν τόσο σοβαρά ώστε δύο εβδομάδες αργότερα εξέπνευσε σε νοσοκομείο της Σιγκαπούρης.

Ο δικαστής Γιόγκες Χάνα ανακοινώνοντας την απόφαση του δικαστηρίου έκανε λόγο για “ακραία υπόθεση βαρβαρότητας” και “κτηνώδες έγκλημα” που σόκαρε τη συλλογική συνείδηση της κοινωνίας. Είπε επίσης ότι η υπόθεση χρειάστηκε να αντιμετωπιστεί ως η σπανιότερη των σπανίων υποθέσεων για τις οποίες επιβάλλεται η θανατική ποινή.

Οι συνήγοροι των τεσσάρων ανδρών δήλωσαν ότι θα καταθέσουν έφεση επί της ετυμηγορίας και της ποινής στο Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας.

“Τώρα η ψυχή της μπορεί να αναπαυτεί εν ειρήνη”, δήλωσε ο αδελφός της φοιτήτριας, ο οποίος βρισκόταν στην αίθουσα του δικαστηρίου.”Προτού πεθάνει είχε πει ότι θα πρέπει να τους κάψουν ζωντανούς για τον τρόπο που την βασάνισαν…Δεν τους άξιζε τίποτα λιγότερο από τον θάνατο”, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ενας από τους συλληφθέντες ως ύποπτοι για την επίθεση αυτοκτόνησε τον Μάρτιο στη φυλακή, ενώ τον περασμένο μήνα ο ανήλικος καταδικάστηκε σε τρία χρόνια φυλάκιση σε σωφρονιστικό ίδρυμα ανηλίκων. Πρόκειται για την ανώτατη ποινή που μπορεί να επιβληθεί σε ανηλίκους σύμφωνα με τον ινδικό νόμο.

Διαβάστε
Ινδία: Στην αγχόνη οι 4 βιαστές της φοιτήτριας

Νέο σοκ στην Ινδία – Θύμα ομαδικού βιασμού 20χρονη φωτορεπόρτερ

Καταδικάστηκε 57χρονος Ινδός για τον βιασμό 7χρονης μαθήτριας

Ισόβια σε 6 Ινδούς που βίασαν όλοι μαζί μία τουρίστρια

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Σχολιάστε