Κόσμος

Ινδία: Το Ανώτατο Δικαστήριο της χώρας θα εξετάσει τη νομιμοποίηση του γάμου μεταξύ ομοφυλοφίλων

Την προσφυγή ενός ζευγαριού ομοφυλόφιλων, οι οποίοι ζητούν να αναγνωριστεί ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου, αποφάσισε να εξετάσει το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας. Οι δικαστές δέχθηκαν να εξετάσουν την υπόθεση και ζήτησαν από την κυβέρνηση να παρουσιάσει τα επιχειρήματά της μέσα σε ένα μήνα.

Το Ανώτατο Δικαστήριο ακύρωσε το 2018 έναν νόμο που απαγόρευε την ομοφυλοφιλία και ο οποίος χρονολογούνταν από την εποχή της βρετανικής αποικιοκρατίας. Σημειώνεται ότι στην Ινδία δεν υπάρχει νόμος που να επιτρέπει τον γάμο μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου. Αν όμως το δικαστήριο ταχθεί υπέρ της αναγνώρισης του γάμου μεταξύ ομοφυλόφιλων, η Ινδία θα γίνει η δεύτερη χώρα της Ασίας που θα τον επιτρέψει, μετά την Ταϊβάν. 

Σύμφωνα με ΜΜΕ στην Ινδία, οι ενάγοντες, που είναι ζευγάρι εδώ και σχεδόν δέκα χρόνια, αντάλλαξαν πέρυσι όρκους ανεπίσημα στο κρατίδιο Τελανγκάνα.

Στο μεταξύ αυξάνονται οι προσφυγές με αίτημα τη νομιμοποίηση γάμων μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου στα δικαστήρια του Νέου Δελχί, της Κεράλα και του Ουτάρ Πραντές, αλλά εξακολουθούν να προσκρούουν στην αντίθεση των περιφερειακών κυβερνήσεων.

Στις αρχές του έτους το Ανώτερο Δικαστήριο του Αλαχαμπάντ απέρριψε αίτημα ενός ζευγαριού γυναικών, αφού η κυβέρνηση του Ουτάρ Πραντές ισχυρίστηκε ότι αυτή η ένωση είναι αντίθετη στην ινδική κουλτούρα.

Επίσης πέρυσι η κυβέρνηση του πρωθυπουργού Ναρέντρα Μόντι είχε ισχυριστεί ενώπιον του Ανώτερου Δικαστηρίου του Δελχί ότι οι γάμοι ομοφυλόφιλων «θα ανέτρεπαν εντελώς την εύθραυστη ισορροπία του κώδικα προσωπικών δεδομένων στη χώρα», ανέφερε η εφημερίδα The Hindu.

Η κατάργηση το 2018 του νόμου που ποινικοποιούσε την ομοφυλοφιλία επί περισσότερα από 150 χρόνια αποτέλεσε μεγάλη νίκη για τα μέλη της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ+ στην Ινδία, καθώς μέχρι τότε κινδύνευαν με έως και 10 χρόνια κάθειρξη. Ωστόσο πολλοί είναι αυτοί που δηλώνουν ότι αισθάνονται περιθωριοποιημένοι, στιγματισμένοι ακόμη και θύματα παρενόχλησης.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Στο αρχείο με απόφαση Ντόναλντ Τραμπ οι κατηγορίες για διαφθορά σε βάρος του δημάρχου της Νέας Υόρκης, Έρικ Άνταμς
Το υπουργείο κατηγορείται ότι «παζάρεψε» την παύση της δίωξης του δημάρχου, με αντάλλαγμα τη δέσμευσή του ότι θα αντιμετωπίσει την παράτυπη μετανάστευση
Ο Έρικ Άνταμς
Οι ΗΠΑ ανακαλούν το διαβατήριο του πρώην προέδρου της Κόστα Ρίκα και βραβευμένου με Νόμπελ Ειρήνης, Όσκαρ Άριας
Ο ακριβής λόγος δεν έχει διευκρινιστεί, όμως ο 84χρονος Άριας έχει επικρίνει ανοικτά τις πολιτικές των απελάσεων μεταναστών και των δασμών που έχει υιοθετήσει ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Ο πρώην πρόεδρος της Κόστα Ρίκα, Όσκαρ Άριας
Η χούντα της Μιανμάρ ανακοίνωσε προσωρινή κατάπαυση του πυρός έως τις 22 Απριλίου λόγω του φονικού σεισμού
Η κατάπαυση του πυρός έχει «στόχο την επιτάχυνση των προσπαθειών ανακούφισης και ανοικοδόμησης και τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας» μετά τον σεισμό της Παρασκευής
Καταστροφές σε κτίριο στη Μιανμάρ, μετά τον σεισμό