Site icon NewsIT

Ινδία: Τραγωδία δίχως τέλος από τις πλημμύρες – Τους 480 έφτασαν οι νεκροί

13.09.2014 | 21:35
ΦΩΤΟ REUTERS

ΦΩΤΟ REUTERS

Oι πλημμύρες που έχουν σαρώσει τις τελευταίες ημέρες τη βόρεια Ινδία και το Πακιστάν έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 480 ανθρώπους, ενώ 200.000 και πλέον είναι εκείνοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Ο νέος τραγικός απολογισμός από τις καταστροφικές πλημμύρες στην Ινδία κάνει λόγο για τουλάχιστον 480 νεκρούς και 200.000 ανθρώπους εγκλωβισμένους στο Κασμίρ.

Μάλιστα, κάποια χωριά έχουν καταστραφεί, κάποια άλλα έχουν βυθιστεί κάτω από τα νερά ενώ βάρκες και ελικόπτερα έχουν ξεκινήσει επιχείρηση διάσωσης προκειμένου να απομακρύνουν τους κατοίκους που ανέβει στις στέγες των σπιτιών.
Πολλοί έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους και με το νερό να τους φτάνει μέχρι τη μέση, οι γονείς μεταφέρουν στα χέρια τα μικρά παιδιά τους.

Μόλις σήμερα, άρχισαν να υποχωρούν τα νερά στο Κασμίρ και αρχίζει να αποκαλύπτεται το μέγεθος της καταστροφής.
Οι κάτοικοι είναι εξοργισμένοι με τους κυβερνώντες, με τους κατοίκους και τους κατηγορούν ότι απέτυχαν να τους προσφέρουν βοήθεια έπειτα από τις χειρότερες πλημμύρες που έπληξαν την περιοχή εδώ και έναν αιώνα.

Πολλοί κατηγορούν την κυβέρνηση ότι τους έχει εγκαταλείψει στη μοίρα τους. Και το πιο τραγικό της υπόθεσης; Κάτοικοι που παραμένουν εγκλωβισμένοι εδώ και ημέρες καταγγέλλουν ότι ο στρατός επιλεκτικά απομάκρυνε τουρίστες και άλλους ανθρώπους βάση ενός καταλόγου προτεραιοτήτων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Οι μουσώνες έπνιξαν το Πακιστάν! Πάνω από 70 νεκροί (ΦΩΤΟ)

 

Κρίσιμη η κατάσταση στη Βουλγαρία μετά τις φονικές πλημμύρες

Καταστροφικές πλημμύρες πλήττουν τη Βουλγαρία

Βοσνία-Ερζεγοβίνη: Άρχισε η νέα σχολική χρονιά με… σχολεία κλειστά λόγω των καταστροφικών πλημμύρων

 

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Exit mobile version