Κόσμος

Ινδία: Τραγωδία χωρίς τέλος! 445 οι νεκροί από τις πλημμύρες

Ο απολογισμός των πλημμυρών στο κρατίδιο Κεράλα, στη νότια Ινδία, έφθασε τους 445 νεκρούς σύμφωνα με τις αρχές, μετά τον εντοπισμό άλλων 28 σορών.

Ένα εκατομμύριο άνθρωποι εξακολουθούν να διαμένουν σε προσωρινούς καταυλισμούς και 15 άνθρωποι αγνοούνται έπειτα από έναν ιδιαίτερα βίαιο μουσώνα στην τροπική περιοχή που είναι πολύ δημοφιλής στους τουρίστες κατά τη διάρκεια της περιόδου ξηρασίας.

india floods
Φωτογραφία Reuters

Η κατάσταση βελτιώθηκε σαφώς την εβδομάδα που πέρασε με την εξασθένιση των βροχών και μόνο ορισμένες περιοχές παραμένουν πλημμυρισμένες. Όμως η μείωση των βροχών αποκάλυψε το μέγεθος των καταστροφών που εκτιμώνται σε περισσότερα από τρία δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο επικεφαλής της κυβέρνησης της Κεράλα, Πιναραγί Βιτζαγιάν, ανακοίνωσε σε ένα τουίτ ότι περισσότερα από 130.000 σπίτια τα οποία επλήγησαν από τις πλημμύρες έχουν καθαριστεί, δηλ. το ένα τρίτο των κατοικιών που επλήγησαν συνολικά.

india floods
Φωτογραφία Reuters

Οι αρχές εργάζονται επίσης για την αποκατάσταση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας. Οι καταρρακτώδεις βροχές των τελευταίων εβδομάδων κατέστρεψαν ή προκάλεσαν ζημιές σε περισσότερα από 10.000 χλμ. δρόμων στην Κεράλα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Κίνα θα μειώσει τις εισαγωγές ταινιών του Χόλιγουντ λόγω του εμπορικού πολέμου με τις ΗΠΑ
Σε επίσημη ανακοίνωση της Κίνας για το θέμα αναφέρεται ότι «η λάθος κίνηση της αμερικανικής κυβέρνησης να κάνει κατάχρηση των δασμών στην Κίνα θα μειώσει αναπόφευκτα περαιτέρω την προτίμηση του εγχώριου κοινού προς τις αμερικανικές ταινίες»
Το Εθνικό Λαϊκό Κογκρέσο (NPC), στη Σαγκάη, Κίνα
New York Times: «Χωρίς καταφύγιο» οι Αμερικανοί εισαγωγείς – Οι δασμοί Τραμπ παραλύουν τις εφοδιαστικές αλυσίδες
«Κι αν αλλάξουν τα δεδομένα και η παραγωγή στις ΗΠΑ πάψει να είναι βιώσιμη, τι θα κάνω τότε το εργοστάσιο στην Αμερική;» διερωτάται ο 52χρονος Τζέικομπ Ρόθμαν
Εργοστάσιο